Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Aan deze regel moet men zich houden in de Royal Box op Wimbledon

10 juli 2024 · Leestijd 3 min

Sportliefhebbers moeten deze week hun aandacht verdelen. Met het EK voetbal, de Tour de France én Wimbledon is er genoeg te beleven. Voor royals is het ook een bomvolle sportzomer. Wanneer zij naar Wimbledon gaan, zitten ze in de Royal Box en daar moeten zij zich aan déze regel houden.

Je krijgt niet zomaar zitplaatsen in de Royal Box op het prestigieuze tennistoernooi. Alhoewel de naam Royal Box doet vermoeden dat hier alleen royals mogen zitten, is dat niet het geval. De VIP-plekken zijn gereserveerd voor grote namen in de politiek, sport enzovoort. Wil je zelf een plekje reserveren? Dat gaat helaas niet zo makkelijk, want het is alleen op uitnodiging.

Speciale dresscode

Waar de tennissers alleen wit mogen dragen op de baan, is dat voor de gasten in de Royal Box gelukkig niet het geval. Toch moeten zij zich houden aan een protocol. Dat protocol schrijft voor dat gasten zich netjes moeten kleden. Zo droeg prins William vorig jaar een kostuum met das terwijl het tropisch warm was. Aangezien Wimbledon in de zomer valt, dragen veel gasten een zonnebril. Dat mag, uiteraard. Al wordt het wél streng afgeraden om een ander accessoire te dragen.

Ook leuk om te zien: dit zijn de mooiste outfits van royals op Wimbledon.

Verbroken protocol

Je mag namelijk géén hoeden dragen. Dit om de vanzelfsprekende reden dat een grote zonnehoed het zicht van degene achter je ernstig kan beperken. Catherine, de prinses van Wales, en hertogin Meghan nemen het niet zo nauw met dit protocol. Beide dames hebben al eens in de Royal Box gezeten mét een hoed op hun hoofd. En dat is niet de bedoeling. In 2022 droeg Catherine, toen nog hertogin van Cambridge, een grote rieten zonnehoed om zichzelf te beschermen tegen de zon. In 2019 lapte hertogin Meghan de regels aan haar laars, zij droeg toen een kleinere fedora hoed op haar hoofd.

Lees verder onder de foto's.

ANP-451552341
Catherine, toen nog de hertogin van Cambridge, draagt een hoed op Wimbledon in 2022.
ANP-375027351
Hertogin Meghan op Wimbledon in 2019.

De organisatie van Wimbledon denkt gelukkig nog wel mee met de koninklijke gasten. Ze bieden namelijk speciale Wimbledon-hoeden aan die het zicht van degene achter je niet al te veel belemmeren. Prins Albert van Monaco maakte hier vorig jaar gretig gebruik van.

Wist je trouwens dat deze royals graag op de tennisbaan een balletje slaan?

ANP-473511269
Prins Albert van Monaco bezoekt Wimbledon in 2023 en draagt een hoedje van de organisatie.

Foto's: ANP

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--