Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Royals ontmoeten de kerstman

21 december 2023 · Leestijd 2 min

De kerstman, santa claus, father christmas... wie kent hem niet? De royals hebben in ieder geval al regelmatig kennis met hem gemaakt en we hebben de leukste momenten op een rij gezet!

De kerstdagen zijn in aantocht, déze royals hebben de kerstman al eens ontmoet. 

Royals (op schoot) bij de kerstman

kerstman-maxima
Koningin Máxima wordt bijna elk jaar opgewacht door de kerstman als zij te gast is bij het Kerst Muziekgala.
ANP-354850003.jpg
Diana_kerstmannen.jpg
Prinses Diana verscheen een dag nadat bekend werd gemaakt dat zij en prins Charles gingen scheiden bij een lunch van American Chamber of Commerce. Zij staat op de foto met niet één maar twéé kerstmannen... De verklede mannen zijn de Britse auteur en politicus Lord Jeffrey Archer (links) en voormalig minister van Financiën Lord Denis Healey.
Elizabeth-kerstman
Koningin Elizabeth was, zoals vrijwel ieder jaar op 24 december te vinden bij de kerk nabij Sandringham House waar zij traditiegetrouw de kerstdagen doorbrengt. Op deze foto stond de kerstman haar op te wachten toen ze naar buitenkwam.
ANP-354417072.jpg
Prins William bezocht in 2017 de Manta's Market winter fair in Helsinki, Finland.
verlanglijstje-george
Drie keer raden wie hij daar tegen het lijf liep? De kerstman! Gelukkig was William goed voorbereid op deze ontmoeting. Hij had het wensenlijstje van zijn zoontje George meegenomen. Wat de grote wens van de derde in lijn voor de troon was? Een politie-auto.
Charles_kerstman
Koning Charles ontmoet de kerstman.
Harry_kerstmis_afghanistan.jpg
In 2012 verbleef prins Harry als militair op kamp Bastion in de provincie Helmand in Afghanistan. Prins Harry ging er waarschijnlijk vanuit dat de kerstman hem daar niet zou gaan vinden, en daarom besloot hij maar zelf de muts op te zetten.

In 2019 verkleedde Harry zich nogmaals, dit keer met iets meer succes, als de kerstman. Hij deed dit in een speciale videoboodschap voor Scotty's Little Soldiers, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor het ondersteunen van kinderen en jongeren die een ouder hebben verloren die in het Britse leger heeft gediend. Interessant om te lezen: prins Harry spreekt zich uit over zijn eigen mentale klachten na tijd in het leger. 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De kerstman is graag geziene gast in Monaco

De Monegasken geven ieder jaar traditiegetrouw cadeautjes weg aan kinderen uit Monaco. Ook dit jaar gaat het feest weer door. Het vorstenpaar, regelmatig geholpen door andere leden van de familie, doet dat traditioneel samen met het Rode Kruis rond 23 december. Vaker wel dan niet is de kerstman daarbij aanwezig!

Vlnr: Prins Rainier III, Prins Albert, de kerstman, prinses Grace and prinses Stephanie in 1976.
Vlnr: Prins Rainier III, Prins Albert, de kerstman, prinses Grace and prinses Stephanie in 1976.
ANP-365832070.jpg
Albert en Charlène delen ieder jaar cadeaus uit aan kinderen van het vorstendom.

Overigens lopen de Monegaskische royals de kerstman ook weleens tegen het lijf op de kerstmarkt in Monaco die vaak rond 5 december wordt geopend. 

ANP-317312831.jpg

In januari 2019 was het gezin van Albert en Charlène op vakantie in Lapland. Charlène deelde toen trots deze foto van de tweeling, die een bijzondere ontmoeting hadden met de kerstman. Zoet! 

csm_Tweeling_Monaco_Kerstman_2019_47d6ee8fce.jpg

Foto's: ANP / @hshprincesscharlene

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--