Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Royals op vakantie: Frankrijk

14 juli 2023 · Leestijd 3 min

Frankrijk! Voor veel vakantiegangers is dit hét ultieme vakantieland en dit is voor de royals niet heel veel anders. Menig royal spendeert de zomermaanden graag in het met zonovergoten land. Bekijk welke plekken populair zijn bij de Britse, Deense en Zweedse koningshuizen in het land van zon, kaas en wijn!

Koningin Margrethe 

ANP-455707399

De Deense royals hebben een bijzondere band met Frankrijk. De inmiddels overleden echtgenoot van koningin Margrethe, prins Henrik, was namelijk van Franse Afkomst. De Denen zijn daarom veel in Frankrijk te vinden en kochten bijna vijftig jaar geleden Château de Cayx aan. Het historische wijnkasteel ligt vlak bij de stad Cahors, slechts vijftien kilometer van het ouderlijk huis van Henrik. De regio staat bekend om haar dieprode wijn en culinaire gerechten.

Margrethe Frankrijk
Het Deense koningspaar produceerde ook hun eigen wijn op het kasteel.
ANP-466026720

Toen Henrik nog leefde, brachten de koningin en haar man elke zomer enkele weken door in het Franse wijnkasteel. Margrethe spreekt vloeiend Frans en dit komt goed van pas wanneer zij een lokaal marktje bezoekt.

koningin Margrethe
De vorstin doet graag haar eigen boodschappen op de Markt in Cahors.
ANP-466024416

Na het overlijden van Henrik in 2018 heeft Margrethe die traditie voortgezet en bleef zij het château bezoeken. Ook haar kinderen, prins Frederik en prins Joachim, komen er graag met hun gezinnen.

Koningin_Margrethe_schildert_in_Frankrijk.jpg
Koningin Margrethe schildert in Frankrijk.
Koningin_Margrethe_en_teckel_in_Frankrijk.jpg

Saint-Tropez

Aan de Franse Rivièra ligt Saint-Tropez, deze jetset badplaats staat bekend om haar witte stranden en luxe strandclubs. Ook voor de royals is dit goed vertoeven.

 De Zweedse royals spenderen graag hun zomer aan de Franse Rivièra. Prinses Victoria en prins Daniel hebben een villa in het plaatsje Sainte-Maxime, een aantal kilometer buiten Saint Tropez. De afgelopen jaren zijn verschillende leden van de Zweedse koninklijke familie hier gespot

Tekst gaat verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prinses Diana

ANP-366685300

Prinses Diana vierde in 1997, een maand voor haar overlijden, haar vakantie samen met prinsen William en Harry in Saint-Tropez. Haar vriend, de Egyptische Dodi Al-Fayed, had een riante villa in de badplaats, waar ze haar zomer graag spendeerde. Tijdens de vakantie werd er vooral genoten van het warme weer en het luxe jacht dat voor de kust lag. 

ANP-366685309
ANP-366685249

Koningin Victoria 

Victoria-Verenigd-Koninkrijk
Koningin Victoria in 1896.

Tegen het einde van haar leven bezocht de Britse koningin Victoria ook graag Frankrijk. Tijdens haar eerste reis in 1882 verbleef ze in Menton, aan de Italiaanse grens. Vanuit dit plaatsje  reed ze met haar koets door het Franse landschap. 

Queen Victoria Menton
In het Franse plaatsje staat een monument ter nagedachtenis van het bezoek van koningin Victoria aan Menton.


Bij latere bezoeken verbleef ze in Cannes, Hyères en Nice. Vooral de laatste plek bleek populair te zijn bij  de koningin. Ze liet zelfs haar eigen hotel bouwen in Nice, waar ze tijdens de vakanties samen met haar honderden personeelsleden de rechtervleugel van het hotel in beslag nam. Er staat nog steeds een standbeeld van haar in de stad, in de buurt van het gebouw.

caption
Queen-Victoria-on-the-French-Riviera-scaled.jpg


In 2018 bezocht de toenmalige prins Charles samen met zijn vrouw Camilla de plaats Nice, waar hij tijdens een toespraak uit het dagboeken van koningin Victoria citeerde: “Helaas! Mijn laatste charmante rit in dit natuurparadijs, dat ik met spijt moet verlaten, omdat ik er elk jaar meer aan gehecht raak. Ik vind het erg om terug te keren naar het zonloze noorden, maar ik ben zo dankbaar voor alles wat ik hier heb genoten.'' 

ANP-357277917

De Franse Alpen 

Het land is niet alleen in de zomer een populaire bestemming onder de royals. De prins en prinses van Wales gaan bijna elk jaar skiën in hun favoriete plaats Courchevel. In 2016 werden daar ook deze leuke foto's gemaakt van het gezin. 

George-Charlotte-Kate-William-ski.jpg
ANP-372264230

Beeld: ANP, visite Nice, Trip advisor. 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--