Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Royals zijn massaal fan van déze kleur

9 juli 2023 · Leestijd 3 min

Wanneer we bepalen wat we aan gaan trekken kijken maar al te graag naar de outfits van koninginnen en prinsessen. Zij hebben immers een kledingstijl die tot in de puntjes verzorgd is. Nu valt ons op dat déze kleur wel heel vaak voorkomt in de outfits van de royals. Een echte trend als je het ons vraagt.

Roze is altijd al een populaire kleur geweest bij de royals (bekijk hier de leukste foto's van royals in roze). Maar deze zomer voert een zachte variant van roze de boventoon. In een korte periode zijn namelijk onze eigen koningin Máxima, de Spaanse koningin Letizia én Kate Middleton gefotografeerd in poeder roze.

Deze vrouwelijke kleur wordt daarmee echt op de kaart gezet. Zo droegen zowel de Belgische koningin Mathilde als de Noorse prinses Mette-Marit een poeder roze japon naar de kroning van koning Charles in mei. Toeval is het allang niet meer. 

Zo draag je dé kleur van de royals

Je vraagt je misschien af hoe je de kleur poeder roze dan het beste combineert. De zachte kleur leent zich uitstekend voor een mierzoete en romantische outfit. Denk hierbij aan een jurk of rok in deze kleur. Wil je je liever wat stoerder kleden? Dan is het contrast met de kleur zwart juíst interessant. Op zoek naar een veilige kleurencombinatie? Dan is een outfit met de kleuren poeder roze en wit altijd een goed idee.

De mooiste outfits van royals in de kleur poeder roze

Ter inspiratie zetten we de mooiste outfits van royals in de kleur poeder roze hier voor je op een rij. 

kate-middleton-poeder-roze-jurk
kate-middleton-poeder-roze-kostuum

Kate Middleton is groot fan de kleur poederroze. Zo is ze de afgelopen maanden gezien in een kostuum en een japon in deze romantische kleur. 

maxima-poeder-roze

Koningin Máxima was er in 2021 al achter dat de kleur poeder roze hartstikke chic en elegant staat. Zij koos destijds voor een chiffon blouse met bijpassende pantalon en diadeem. 

letizia-poeder-roze

Waar de Spaanse koningin Letizia normaliter vooral voor felgekleurde ontwerpen gaat, koos ze voor de confirmation van haar dochter Sofia voor een poeder roze top. Waarschijnlijk omdat ook haar hele familie voor de feestelijke gelegenheid in het roze gekleed was. 

mette-marit-poeder-roze

De Noorse kroonprinses Mette-Marit droeg tijdens de kroning van Charles een poeder roze japon van Dundas. De strik bij de hals, de geborduurde bloemen en de bijpassende accessoires maakten het een ultra-vrouwelijke outfit die perfect aansloot bij de gelegenheid. 

mathilde-poeder-roze
Koningin Mathilde draagt tijdens de kroning van koning Charles op 6 mei 2023 een poederroze capedress.

Mette-Marit was niet de enige die voor een poeder roze japon ging tijdens de kroning. De Belgische koningin Mathilde droeg tijdens de ceremonie een japon met cape en een hoed van Philip Treacy. 

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--