Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Royals reageren op het overlijden van Bibian Mentel

30 maart 2021 · Leestijd 2 min

Prins Constantijn is Bibian Mentel dankbaar voor alles wat ze mensen heeft geleerd. Dat schrijft de prins maandag op Twitter in reactie op het nieuws dat de paralympisch snowboardkampioene op 48-jarige leeftijd is overleden.

Constantijn begint zijn bericht met een citaat van Mentel: "Verdriet is goed, maar je moet er niet in verdrinken." De prins bedankt haar ook voor alles dat ze heeft gegeven en heeft gedeeld. "Iedereen die je hebt geraakt met je optimisme en doorzettingskracht is een beter mens geworden. Rust zacht."

Mentel leed al lang aan kanker. Begin deze maand werd bekendgemaakt dat ze uitzaaiingen in haar hersenen had en dat genezing volgens haar artsen niet meer mogelijk was.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Pieter-Christiaan

Ook Pieter Christiaan heeft op Twitter gereageerd op het overlijden van Bibian Mentel. De prins schrijft dat hij "mooie herinneringen" heeft aan de paralympisch snowboardkampioene (48) en hij zal haar missen.

Pieter Christiaan deelt ook een foto van hem en Mentel tijdens de Laureus Sport Awards. "Wat een bijzondere, immer optimistische en sterke vrouw. Groot gemis", schrijft hij.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ik mis je

Banner_gesprekskaartjes_rondom_rouw.jpg

In gesprek gaan met iemand die een dierbare is verloren kan moeilijk zijn. Het EO-programma Ik mis je biedt gesprekskaartjes aan die je kunnen helpen om samen het gesprek aan te gaan over verlies, en herinneringen en gevoelens een plaats te geven. Het doosje met gesprekskaartjes bevat veertig vragen over gemis en verder leven. 

Vraag de gesprekskaartjes aan

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--