Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze Scandinavische royal gaf een toespraak in vloeiend Duits

21 november 2023 · Leestijd 2 min

De Zweedse kroonprinses Victoria bracht afgelopen week een meerdaags bezoek aan Duitsland. In Berlijn gaf ze een toespraak in het parlement en dat deed ze in vloeiend Duits.

Victoria's man Daniel vergezelde haar in Berlijn. Het paar werd ontvangen door de Duitse president Frank-Walter Steinmeier, die Victoria begeleidde tijdens haar bezoek aan de Bundestag. Het bezoek stond in het teken van de Duitse Volkstrauertag, een nationale dag om alle overledenen van geweld en conflicten te herdenken. Voor de toespraak van Victoria klik je op de post hieronder.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In haar speech sprak de Zweedse kroonprinses zich uit over vrijheid, democratie en mensenrechten: "De Duitse ervaring laat zien dat het mogelijk is om zelfs het donkerste verleden te overwinnen." Ook benadrukte Victoria de warme band tussen Zweden en Duitsland. "Onze landen zijn één gemeenschap van waarden, verenigd in onze kijk op de begrippen vrijheid, democratie en mensenrechten", zei ze in vloeiend Duits, de moedertaal van koningin Silvia, haar moeder.

Lees verder onder de foto's.

Victoria-Duitsland
Victoria-Duitsland
Victoria-Duitsland

Kranslegging

Dezelfde dag legden Victoria en Daniel samen met president Frank-Walter Steinmeier een krans bij het Neue Wache-monument om oorlogsslachtoffers en slachtoffers van geweld te herdenken.

Lees verder onder de foto's.

Victoria-Duitsland
Victoria-Duitsland

Frankfurt en Wiesbaden

Een dag eerder bezocht Victoria de steden Frankfurt en Wiesbaden. In Frankfurt was de kroonprinses te gast bij het Zweedse bedrijf Getinge. In Wiesbaden woonde ze een prijsuitreiking van de Zweedse Kamer van Koophandel bij. Zweedse bedrijven die uitblinken in Duitsland vielen in de prijzen. Verder ontmoette de kroonprinses Boris Rhein, de minster-president van de deelstaat Hessen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koning Willem-Alexander was een week eerder ook op een werkbezoek in Duitsland. Meer daarover lees je hieronder.

Dit doet koning Willem-Alexander vandaag in Duitsland

Lees ook over:

Dit doet koning Willem-Alexander vandaag in Duitsland

Foto's: ANP/Instagram

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--