Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Silhouet koning Charles voor het eerst op speciale postzegels

14 maart 2023 · Leestijd 2 min

De Britse Royal Mail heeft dinsdag de eerste speciale postzegels met de beeltenis van koning Charles onthuld. Het silhouet van de Britse monarch verschijnt op een set zegels samen met tien van de populairste bloemen die in tuinen van het Verenigd Koninkrijk voorkomen, aldus de Royal Mail. De speciale zegels zijn vanaf 23 maart verkrijgbaar.

Op de verschillende postzegels staan plaatjes van onder meer een tulp, een roos, een dahlia en een zonnebloem. Het profiel van koning Charles staat in de linker bovenhoek, kijkend naar rechts. "Zijne Majesteit staat bekend als een gepassioneerde tuinier en we zijn verheugd dat de eerste speciale postzegels met zijn silhouet een eerbetoon zijn aan enkele van de meest populaire bloemen in Britse tuinen", stelt David Gold van de Royal Mail.

Lees verder onder de Instagram post!

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In februari verscheen er een serie postzegels om het 100 jarig bestaan van een bepaald type Schotse trein te vieren, dit was de laatste keer dat het silhouet van Koningin Elizabeth te zien was op een Britse postzegel. 

Lees verder onder de Instagram post!

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het Britse postbedrijf onthulde eerder al de gewone postzegels met koning Charles. Die gaan vanaf 4 april in de verkoop.

postzegel Koning Charles

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--