Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Silvia en kroonprinses Victoria dragen (bijna) dezelfde outfit op dezelfde dag

28 januari 2024 · Leestijd 3 min

De Zweedse koningin Silvia en haar dochter kroonprinses Victoria droegen recentelijk vergelijkbare outfits. Moeder en dochter hadden namelijk allebei outfits aan in déze winterse kleur – en dat op dezelfde dag!

Kroonprinses Victoria graaft regelmatig in de kast van haar moeder voor mooie kleding. Geef haar maar ongelijk, want met een koningin als moeder kom je heel wat mooie kledingstukken tegen. Zo droeg kroonprinses Victoria in 2018 een galajurk waar koningin Silvia al in 1995 in werd gefotografeerd. Dat is op zich niet heel bijzonder, denk je misschien. Ware het niet dat moeder en dochter dezelfde jurk naar precies hetzelfde evenement (maar dan een paar decennia later) aan hadden. En dat is dan wel weer speciaal. 

Lees verder onder de foto's. 

Koningin_Silvia_galajurk_1995.jpg
Koningin Silvia draagt de galajurk van Nina Ricci in 1995 voor het eerst.
Victoria_japon_Silvia.jpg

Beiden in bordeauxrood op dezelfde dag

Het is opnieuw raak, want zowel koningin Silvia als kroonprinses Victoria zijn in een bordeauxrode outfit gespot. De kleur is uitermate geschikt voor de winter en dat hebben ook deze Zweedse dames ontdekt, want ze droegen de kleur allebei op dezelfde dag. Als dat geen toeval is?

De Zweedse koningin koos voor een bordeauxrode blazer met een sjaal waar de kleur ook in terug te zien is. Deze paarde ze met een zwarte pantalon en instappers. 

Lees verder onder de post. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Haar dochter, kroonprinses Victoria, had tevens een bordeauxrode blazer aan maar combineerde deze met een bijpassende pantalon. Ook haar jas en de trui onder het pak was in de kleur bordeauxrood, waardoor je echt kunt spreken van een monochrome look. Een slimme stijl-truc die koningin Máxima ook vaak gebruikt om beeldig voor de dag te komen. Zelfs de schoenen van de kroonprinses waren bordeauxrood! 

Lees verder onder de post. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geleende outfits?

Als we even goed kijken, zien we dat Victoria en Silvia beiden een bordeauxrode blazer en mantel dragen en deze lijken verdacht veel op elkaar. Het is dus zeker een mogelijkheid dat ze deze items van elkaar geleend hebben. Al zou dat wel heel knap zijn, aangezien ze de outfit allebei op 16 januari aan hadden. Het is in ieder geval duidelijk dat moeder en dochter dezelfde kledingstijl hebben. 

Foto's: ANP / Instagram @royalfashionpolice @kungahuset 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--