Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Spaanse koning zweert nieuwe leden van kabinet in

31 maart 2021 · Leestijd 2 min

Koning Felipe heeft woensdag de wijzigingen in het Spaanse kabinet bekrachtigd. Yolanda Díaz, Nadia Calviño en Ione Belarra werden op het Zarzuela-paleis in Madrid ingezworen.

Aanleiding voor de wijzigingen is het plotselinge vertrek van de Spaanse vicepremier Pablo Iglesias. Hij stapte eerder deze maand uit de regering omdat hij mee wil doen aan de verkiezingen begin mei in de regio Madrid. De leider van de linksradicale partij Unidas Podemos zou premier van de regio willen worden.

Belarra, eveneens lid van Podemos, neemt Iglesias' functie als minister van sociale rechten over. Minister van Arbeid Díaz is toegevoegd aan het team van vicepremiers en is nu de derde plaatsvervanger van premier Pedro Sanchez. Calviño schuift een plaatsje op de tweede plaats.

Sanchez liet dinsdag al blij weten dat Spanje nu het enige land ter wereld is dat enkel vrouwelijke vicepremiers heeft. Met twaalf vrouwen hebben zij nu ook de overhand in zijn regering. Het kabinet bestaat verder uit tien mannen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--