Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gezellig! Spaans koninklijk gezin weer even compleet

20 oktober 2023 · Leestijd 2 min

Het gezin van koning Felipe en koningin Letizia is weer even compleet. Prinses Sofía is overgekomen vanuit Wales om de jaarlijkse uitreiking van de Prinses van Asturiëprijzen bij te wonen. Ook oudere zus prinses Leonor is bij de ceremonie aanwezig.

Het is de eerste keer sinds half augustus dat het gezin weer met elkaar in het openbaar verschijnt. Sofía gaat sinds dit jaar in Wales naar het UWC Atlantic College, waar prinses Leonor ook heeft gestudeerd. Zij is inmiddels begonnen aan haar opleiding aan de militaire academie in Zaragoza.

Lees verder onder de foto.

Felipe, Letizia, Leonor en Sofía Prinses van Asturiëprijzen

Vrijdagavond worden de Prinses van Asturiëprijzen uitgereikt. Prinses Leonor, de prinses van Asturië, houdt daarbij ook een toespraak. Het is niet de eerste keer dat zij spreekt bij de awards, vorig jaar ging zij ook al het podium op. Donderdagavond is het gezin al bij het concert dat traditiegetrouw wordt gegeven op de vooravond van de uitreiking.

Lees verder onder de foto's. 

Leonor en Felipe
Felipe, Letizia, Leonor en Sofía Prinses van Asturiëprijzen
Felipe en Sofía

Voor de gelegenheid draagt prinses Leonor een jurkje van het Zweedse H&M en kiest zusje Sofía voor een stijlvolle jumpsuit van het Spaanse merk Cardié Moda. 

Lees verder onder de foto's.

Leonor en Sofía
Letizia en Sofía

De jaarlijkse onderscheidingen worden uitgereikt in diverse categorieën waaronder kunst, literatuur, sport, vrede, en technisch en wetenschappelijk onderzoek.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--