Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Stem hier op de mooiste outfit van koningin Máxima uit 2023!

13 december 2023 · Leestijd 4 min

Koningin Máxima ziet er doorgaans uit om door een ringetje te halen en ook dit jaar was het weer raak. Naast een hoop gerecyclede outfits – die vaak vermaakt zijn door een coupeuse – verscheen de koningin ook in een paar nieuwe outfits. Maar wat was nu de mooiste outfit van dit jaar? Daar hebben we jouw hulp hard bij nodig!

Het jaar 2023 is bijna om, dus de overzichtslijstjes schieten weer als paddenstoelen uit de grond. Bij Blauw Bloed mag jij de hele week je stem laten horen in onze eigen stemlijsten. Vandaag vragen we aan je wat jij de mooiste outfit van koningin Máxima vond. Je kunt kiezen uit de volgende tien outfits. Stemmmen kan onderaan dit artikel. Welke jurk of welk pak staat bij jou op de eerste plek?

Wat vond jij de mooiste outfit van koningin Máxima van 2023?

#1 De japon van Iris van Herpen. Koningin Máxima opende in november de tentoonstelling van modeontwerper Iris van Herpen in een spectaculaire jurk. Met deze nieuwe japon maakte de koningin een spetterende indruk in Parijs. 

Máxima_Iris van Herpen
Koningin Máxima draagt een jurk van Iris van Herpen.

#2 De paarse jurk van Natan met groot schouder-detail. Tijdens het staatsbezoek aan Zuid-Afrika in oktober dit jaar verscheen koningin Máxima in een nieuwe paarse japon van Natan. De jurk viel op door de print én de grote roos op de schouder. 

Staatsbezoek Zuid-Afrika mode
Tijdens het staatsbezoek aan Zuid-Afrika draagt Máxima een paarse creatie van Natan.

#3 De nieuwe rode galajurk van Claes Iversen. Tijdens het inkomende staatsbezoek van Frankrijk aan Nederland in april trok koningin Máxima deze nieuwe rode galajurk van Claes Iversen aan voor het staatsbanket.

Máxima galajurken
In deze felrode japon van Claes Iversen straalt Máxima tijdens het staatsbanket.

#4 De witte opengewerkte jurk van Jan Taminiau. Op 6 mei werd Charles koning van het Verenigd Koninkrijk. Royals van over de hele wereld waren uitgenodigd, zo ook onze koning en koningin. Voor de gelegenheid trok koningin Máxima een witte opengewerkte jurk van Jan Taminiau aan. 

Máxima kroning charles
Koningin Máxima in een jurk van Jan Taminiau bij de kroning van Charles.

#5 De 'gatenjas' van Claes Iversen. Koningin Máxima was dit voorjaar in Milaan voor de Design Week. Daar droeg ze een bijzondere trenchcoat van Claes Iversen. 

Máxima_Claes Iversen_2023_Milaan
In Milaan bezoekt Máxima de Dutch Design Week. Ze gaat gekleed in een opvallende mantel van Claes Iversen.

#6 De felgroene outfit op Koningsdag. We kunnen de Koningsdag-outfit van Máxima natuurlijk niet overslaan. De felgroene creatie is van de hand van Edouard Vermeulen van modehuis Natan. Dezelfde outfit droeg de koningin nogmaals bij het streekbezoek aan de Gelderse Vallei later dit jaar. 

Máxima Koningsdag 2023
Máxima in een felgroene jurk van Natan.

#7 De galajurk van het nieuwe staatsieportret. Ter ere van het 10-jarig jubileum gaf het hof nieuwe staatsieportretten vrij van de koning en koningin. Op het portret draagt koningin Máxima een roze japon van ontwerper Jan Taminiau. De creatie zagen we eerder tijdens het staatsbezoek aan België afgelopen juni. 

staatsiefoto-koningin-maxima-2023---03
Het staatsieportret van koningin Máxima uit 2023.

#8 De luchtige set van Natan. Koningin Máxima droeg dit jaar veel outfits opnieuw. Zo ook deze set van satijn en linnen van modehuis Natan. En ook al is het een 'oudje'... de look blijft erg elegant, vind je ook niet? 

maxima-natan

#9 De witte set van Tory Burch bij de zomerse fotosessie. Tijdens de fotosessie van afgelopen zomer droeg koningin Máxima een set van Tory Burch, al stal vooral hondje Mambo de show. Bekijk hier de beelden maar eens terug! 

maxima-toryburch

#10 De blauw-witte japon bij de koninklijke bruiloft in Jordanië. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren dit jaar te gast bij de koninklijke bruiloft in Jordanië en daar droeg Máxima deze prachtige blauw-witte japon. 

maxima-bruiloft-jordanie
Jordanië, 2023.

Welke van de tien outfits hierboven is jouw favoriet? Laat het hieronder weten! 

Foto's: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--