Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Willem-Alexander en Máxima leren tijdens streekbezoek naam Amalia in gebarentaal

1 september 2023 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben een druk programma achter de rug in de Gelderse Vallei. Het koningspaar bezocht vijf gemeenten en leerde op een van de locaties in Gelderland wel een heel bijzonder woord in gebarentaal.

Nieuwsgierig wat ons koningspaar allemaal heeft gedaan gisteren? Lees dan hier ons liveblog terug! 

Willem-Alexander en Máxima leren naam Amalia in gebarentaal

Onze koning en koningin spreken in Scherpenzeel namelijk met de eigenaren van De Gebarenboerderij, een werk- en ontmoetingsplaats voor doven in Scherpenzeel. Het gesprek met eigenaren Evita en Jochem Goudriaan ging over de rol van vrijwilligers op de zorginstelling, maar had een leuke wending voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima. 

scherpenzeel-streekbezoek
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima poseren voor Huis Scherpenzeel.

Het stel heeft namelijk óók een dochter met de naam Amalia. Als een leuke verrassing leren Evita en Jochem, die beiden ook doof zijn, hoe ons koningspaar de naam Amalia kunnen spreken in gebarentaal. Of nou ja, ze delen hoe zij zélf hun dochter Amalia Goudriaan noemen en dat is net wat anders dan hoe je de naam Amalia officieel in gebarentaal uit.

Hoe leuk is dat?! Wie weet gaan ze dit ook doorgeven aan prinses Amalia, zodat zij ook weet hoe ze haar naam in gebarentaal uit. 

Koningspaar en Amalia op Saba 2023
Koningspaar en Amalia op Saba in 2023.

Opvang van dove Oekraïense vluchtelingen

Het echtpaar Goudriaan vertelde aan koning Willem-Alexander en koningin Máxima (die overigens een felgroene creatie van Natan aan had) ook over de dove vluchtelingen uit Oekraïne die zij vorig jaar hebben opgevangen. Het koningspaar was daarbij verrast te horen dat de gebarentaal in Nederland en Oekraïne niet dezelfde is. Zo heeft het koningspaar ook weer wat tofs geleerd tijdens dit streekbezoek. 

Foto's & Bron: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--