Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Thaise koning betaalt uitvaarten slachtoffers schietpartij

12 februari 2020 · Leestijd 2 min

De Thaise koning Vajiralongkorn heeft besloten om de uitvaarten te betalen van de omgekomen slachtoffers van de schietpartij in Thailand afgelopen zaterdag.

De koning was zo ontdaan van het nieuws dat hij leven van zijn hofhouding naar ziekenhuizen en naar de woningen van de slachtoffers en gewonden stuurde. Dat deed hij om condoleances over te brengen en zijn steun te betuigen.

Afgelopen zaterdag schoot een Thaise militair 29 mensen dood, tientallen raakten gewond. Na de schietpartij is de militair zelf gedood. De schutter was boos omdat de verkoop van een stuk grond door een familielid van zijn bevelvoerend officier niet doorging. Hij ging daarop eerst naar het huis van de officier op de legerbasis en schoot de officier en twee familieleden dood. Daarna ging hij naar een winkelcentrum, waar hij een bloedbad aanrichtte. 

Medeleven

De Zweedse koning Carl Gustaf is ook geschrokken van de grote schietpartij in het Thaise Nakhon Ratchasima. Hij schrijft: "Wij delen ons oprechte medeleven aan de families van de slachtoffers en aan de mensen van het koninkrijk Thailand." Zo staat op de website van het Zweedse hof.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--