Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Déze prins en prinses hebben een tweede kindje gekregen!

4 mei 2024 · Leestijd 2 min

De Deense prins Gustav en prinses Carina hebben een tweede kindje gekregen en wel op een bijzondere manier. Hun tweede kindje is namelijk door middel van een draagmoeder ter wereld gekomen. Afgelopen juni werd het stel voor het eerst ouders, ook met de hulp van een draagmoeder.

Deze twee royals zijn opnieuw ouders zijn geworden. Dit keer van een dochter die via een draagmoeder ter wereld is gekomen. Het meisje is geboren op 26 april 2024. Zo meldt het Britse tijdschrift Tatler, dat het Deense weekblad Billed Bladet citeert, waarin staat dat de geboorte is bevestigd door het Deense paleis. Het eerste kindje van het stel, een zoon, werd in mei 2023 geboren in het bijzijn van de Deense prins en prinses.

Doop van het eerste kindje

In augustus 2023 werd het zoontje van prins Gustav en prinses Carina gedoopt en kroonprins Christian had een bijzondere rol. De kroonprins is namelijk een van de zes peetouders van het kleintje. De zoon heeft de naam prins Gustav Albrecht of Sayn-Wittgenstein-Berleburg gekregen. De naam van hun dochter is nog niet bekend.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Lange weg naar het huwelijk

De inmiddels 55-jarige zoon van prinses Benedikte is al meer dan twintig jaar samen met zijn Carina. De weg naar het huwelijk was lang en ingewikkeld, want vanwege het testament van zijn grootvader mochten de twee 19 jaar lang niet met elkaar trouwen. Daar kwam na het overlijden van Gustav's grootvader verandering in en in juni 2022 mochten Gustav en Carina elkaar dan eindelijk het jawoord geven.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Keld Navntoft, Kongehuset Hanne Juul / Aller Foto & Video ©

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--