Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Uniek kijkje achter de schermen: Delphine kiest op feestdag voor ontwerp van K3-ster

22 juli 2022 · Leestijd 2 min

Prinses Delphine draagt een creatie van voormalig K3-zangeres Josje Huisman. De Belgische prinses heeft een door Huisman ontworpen hoed op tijdens de nationale feestdag van België, die donderdag wordt gevierd in Brussel.

Het is een beige hoed met een rood lint, die Delphine heeft gecombineerd met een rode jurk en beige hakken. "Ik ken deze ontwerper niet", zegt de prinses in een video die op Twitter is verschenen. Iemand in de kamer legt uit dat de hoed van Huisman komt, die net een nieuw merk is gestart. Alle Vlaamse meisjes, maar ook jongens, kennen haar, vertelt weer een ander. "K3, hè?" reageert Delphine. "Ik dacht, perfect."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Op andere beelden die later verschenen van de feestdag is te zien dat de prinses druk aan het kletsen is met prinses Claire van België. De twee prinsessen zitten naast elkaar op een hoge rode tribune. Ook koning Filip en koningin Mathilde zijn donderdag aanwezig. Zij arriveerden iets later en namen plaats op een andere tribune.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Delphine hoorde op 17-jarige leeftijd dat voormalig koning Albert, die ze toen kende als goede vriend van haar moeder, haar biologische vader is. Jarenlang voerde ze een juridische strijd om erkenning, maar de vader van koning Filip ontkende tot begin 2020 dat hij haar biologische vader was. DNA wees uit dat zijn bewering onjuist was. Delphine kreeg de titel prinses van België en de nieuwe achternaam Van Saksen-Coburg.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--