Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vajiralongkorn geeft bijvrouw een eigen monogram

4 november 2020 · Leestijd 2 min

Koning Vajiralongkorn van Thailand heeft zijn koninklijke gezellin Sineenat (35) een koninklijk monogram verleend. Dat heeft het Bureau van de Thaise Hofhouding dinsdag laten weten. Het monogram toont de gestileerde letters MVS, voor Maha Vajiralongkorn Sineenat, waarbij de S een andere kleur (lichtblauw) heeft dan de naam van de koning (geel).

Monogrammen worden in het Thaise koningshuis veelvuldig gebruikt. Ze komen voor bij versieringen op straat en in openbare gebouwen, met name bij bijzondere gelegenheden of verjaardagen van het betrokken lid van de koninklijke familie. Dat 'bijvrouw' Sineenat Wongvajirapakdi, die een jaar geleden nog door de koning was afgedankt, nu ook een monogram heeft, betekent dat ze er helemaal bij hoort.

De 'royal consort', die de afgelopen weken ook alleen op pad is gestuurd in Thailand om aan tal van plechtigheden deel te nemen, zal er echter voor waken niet te comfortabel te worden in haar eind augustus weer herstelde positie. Ze heeft de ervaring dat de wispelturige koning echtgenotes en vriendinnen van de ene op de andere dag uit huis kan gooien en in een strafkamp kan plaatsen, of in ballingschap sturen.

Dat laatste gebeurde met zijn tweede vrouw Sujiranee en vier van haar vijf kinderen en het eerste overkwam zijn derde echtgenote Srirasmi en haar ouders, alsmede Sineenat als bijvrouw.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--