Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vandaag zou hij 100 zijn geworden: Prins Philip

10 juni 2021 · Leestijd 2 min

Vandaag is het precies een eeuw geleden dat prins Philip, de echtgenoot van koningin Elizabeth werd geboren. Vandaag zou hij dus 100 jaar zijn geworden. Wij verzamelden een reeks mooie foto's van de hertog met zijn familieleden.

Prins Philip wordt op 10 juni 1921 geboren op het Griekse eiland Corfu. Hij overlijdt afgelopen april op 99-jarige leeftijd, en zou vandaag 100 jaar zijn geworden.

Koningin Elizabeth kreeg vandaag een naar Philip vernoemde roos ter ere van de honderdste geboortedag van haar overleden echtgenoot. De herdenkingsbloem is geplant in de East Terrace Garden bij Windsor Castle. Het was een cadeau van de Britse koninklijke tuinbouwvereniging, waarvan de Queen beschermvrouwe is. Bij ontvangst van de roos verscheen de 95-jarige Britse vorstin buiten het paleis in een wit vestje met een zonnebril op. Elizabeth noemde de herdenkingsbloem "prachtig" en het geschenk van de vereniging "heel aardig".

Bekijk bovenaan dit artikel een video van het overhandigen van de roos.

Royals herdenken Philip

Charles en Camilla hebben stilgestaan bij de honderdste geboortedag van prins Philip. "Wij herdenken de hertog van Edinburgh op de dag dat hij honderd geworden zou zijn", schrijven de prins van Wales en de hertogin van Cornwall op sociale media. Ook prinses Eugenie wijdt een post op haar Instagram-pagina aan haar overleden opa.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Van de hertog zijn gedurende zijn leven prachtige foto's gemaakt van hem. Niet alleen met koningin Elizabeth, maar ook met zijn kinderen Charles, Anne, Andrew en Edward en kleinkinderen. Vaak met een stralende lach op zijn gezicht.

Bekijk de foto's hieronder. Wil je meer weten over het leven van prins Philip? Lees dan het In Memoriam nog eens na dat we publiceerden na het overlijden van de prins.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--