Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Veel Britten gaan niet kijken naar het tv-interview met Harry en Meghan

22 februari 2021 · Leestijd 3 min

De helft van de Britten zit niet te wachten op het interview van Oprah Winfrey met prins Harry en zijn vrouw Meghan. Dat blijkt uit een poll van The Sun. Het gesprek is op 7 maart te zien op de zender CBS.

Maar ongeveer de helft geeft dus aan niet te zullen kijken. Veel Britten vinden het interview een afknapper en zijn het niet eens met de beslissing van Harry en Meghan te breken met het Britse koningshuis. 27 procent geeft aan wel benieuwd te zijn naar het interview.

Oprah Winfrey, die goed bevriend is met het koppel, zal eerst met alleen Meghan praten over onder meer haar leven als royal, haar huwelijk, haar werk voor goede doelen en hoe ze omgaat met de extreme media-aandacht. Ook zal de hertogin van Sussex, die vorige week bekendmaakte opnieuw in verwachting te zijn, praten over het moederschap en zoontje Archie. Daarna schuift Harry aan en hebben ze het met Oprah over hun verhuizing naar de Verenigde Staten, plannen voor de toekomst en dromen voor hun gezin.

Sinds hun terugtreding uit het Britse koningshuis is de populariteit van Harry en Meghan in Groot-Brittannië afgenomen. Uit de poll van The Sun komt naar voren dat een derde van de Britten sindsdien negatiever is geworden over het echtpaar. 43 procent geeft zelfs aan blij te zijn dat Harry en Meghan definitief met de royals hebben gebroken.

Al opgenomen

Het interview van Oprah Winfrey met prins Harry en zijn vrouw Meghan is woensdag en donderdag al opgenomen in Californië, nog voordat de hertog en hertogin van Sussex officieel braken met het Britse koningshuis. Dat schrijft The Daily Mail.

Volgens een insider zou Meghan het interview zien als een uitgelezen kans om "haar stem terug te krijgen". Het gesprek is controversieel omdat Harry en Meghan koningin Elizabeth niet zouden hebben geïnformeerd over hun plan om "alles te vertellen". Of de breuk met het koningshuis ook ter sprake komt, is overigens niet bekend.

Boodschap voor Commonwealth

Op de avond dat het interview wordt uitgezonden, zal ook de Queen te zien zijn op televisie. Normaliter komt de Britse koninklijke familie samen in Westminster Abbey voor de jaarlijkse viering van Commonwealth Day. Vanwege de aanhoudende pandemie is gekozen voor een speciale televisie-uitzending op BBC One.

In de tv-special A Celebration for Commonwealth Day zullen zowel koningin Elizabeth als prins Charles en Camilla, prins William en Catherine en Sophie, de gravin van Wessex, te zien zijn. In het programma, gepresenteerd vanuit Westminster, zal Elizabeth haar traditionele boodschap delen en zijn er onder meer lezingen en muzikale optredens "van over de hele wereld", van onder meer het koor van Westminster Abbey en muzikanten Nitin Sawhney en Lianne La Havas. Geloofsleiders vanuit het hele Gemenebest zullen online aanwezig zijn.

Commonwealth Day, de tweede maandag van maart, wordt sinds 1972 gevierd. De dag staat in het teken van het Gemenebest, dat bestaat uit meer dan vijftig lidstaten. Vorig jaar ging het evenement wel gewoon door.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--