Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Verdrietig begin van 2021 voor koningin Elizabeth

4 januari 2021 · Leestijd 2 min

Het is een verdrietige tijd voor koningin Elizabeth. Ze heeft afscheid moeten nemen van haar nichtje Lady Mary Colman. Die overleed zaterdag op 88-jarige leeftijd, schrijven verschillende Britse media. Mary overleed in haar huis in Norfolk.

Op 19-jarige leeftijd trouwde ze met Sir Timothy Colman. Dat is een Britse zakenman die vooral bekend staat omdat hij bij de Colman Mustard-familie, oprichters van een groot mosterdmerk, hoort.

Mary en Timothy werden regelmatig gezien bij Sandringham en Balmoral, huizen van de koninklijke familie. Daar bracht het stel veel tijd door met de familie, met wie ze een goede band hadden. Het is niet bekend waaraan Mary is overleden.

Privézaak

Buckingham Palace wilde zaterdag overigens niets loslaten over de vaccinatie van koningin Elizabeth. Of de 94-jarige vorstin wel of niet gevaccineerd is tegen het coronavirus, is een privézaak. Volgens de woordvoerder van het paleis worden er geen statements gegeven over of de koninklijke leden al een prikje hebben gekregen.

Het Deense hof maakt er geen geheim van. Koningin Margrethe heeft op nieuwjaarsdag haar eerste prik gekregen van het vaccin, dat in totaal twee keer toegediend moet worden. De 80-jarige Margrethe wacht nu op de tweede dosis, die ze over een paar weken krijgt.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--