Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Van militaire basis naar paillettenjurk: prinses Victoria en Daniel zijn in het VK

30 november 2023 · Leestijd 3 min

De Zweedse kroonprinses Victoria is samen met haar man prins Daniel een paar dagen in het Verenigd Koninkrijk. Het paar heeft tot nu toe een divers programma erop zitten. Zo bezochten de prins en prinses een militair trainingskamp, tapten ze in de middag een biertje in een pub en droegen ze in de avond uiterst chique galakleding. Het verschil moet er zijn.

Het is een drukke periode voor prinses Victoria. Vorige week was ze nog in Duitsland en nu staat alweer de volgende reis op de planning. Woensdag ging het driedaagse bezoek aan het Verenigd Koninkrijk van start. Op de eerste dag bezochten Victoria en Daniel onder meer een militair trainingskamp in Norfolk. Daar zagen ze hoe Oekraïense soldaten werden getraind door onder andere militairen van het Zweedse leger. Ook de Zweedse minister van Defensie was daarbij aanwezig. 

Lees verder onder de foto's. 

daniel-victoria-vk1
Prinses Victoria en prins Daniel op het militaire trainingskamp.
victoria-daniek-vk2
victoria-daniel-vk3

Biertje tappen in de pub

Voor de lunch streken prinses Victoria en prins Daniel neer in – hoe kan het ook anders – een typisch Engelse pub voor een lunch. Daar kroop de kroonprinses achter de bar om zelf een biertje te tappen en ook Daniel deed een poging. 

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Vermaakte paillettenjurk

In de avond arriveerde het stel in Londen voor een galadiner dat werd georganiseerd door Business Zweden en de ambassade. Het gala was gericht op duurzaamheid, innovatie en veiligheid voor Britse en Zweedse bedrijven en vond plaats in het Natural History Museum in Londen. Voor de gelegenheid ruilde de kroonprinses haar sportieve outfit in voor een galajurk vol pailletten. Het Instagram-account @royalfashionpolice meent te herkennen dat de jurk van H&M is, alleen is deze voor de gelegenheid langer gemaakt. 

Lees verder onder de foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Vanavond is het Zweedse stel op stap met niemand minder dan prins William en Catherine, de prinses van Wales. De laatste keer dat Victoria en Daniel met William en Catherine op pad gingen was in januari 2018. De prinses van Wales was toen nog in verwachting van prins Louis.

Foto's: ANP / Instagram @swedish.royals @markacuthbert

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--