Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Victoria en Daniel dagje op streekbezoek

27 november 2021 · Leestijd 2 min

Kroonprinses Victoria van Zweden en haar man prins Daniel hebben vrijdag een bezoek gebracht aan de provincie Skåne. Het bezoek maakt onderdeel uit van de reeks bezoeken die leden van de koninklijke familie in de afgelopen anderhalf jaar heeft afgelegd aan alle provincies van het land. Ze willen weten hoe de Zweden met de coronacrisis omgaan.

Victoria en Daniel waren in de stad Malmö. In het stadhuis spraken ze grensforensen die dagelijks heen en weer pendelen tussen Zweden en Denemarken. Ook was er een ontmoeting met personeel van het universiteitsziekenhuis van Skåne. De royals namen van de gelegenheid gebruik om de zorgmedewerkers te bedanken voor hun inspanningen tijdens de pandemie.

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Na de lunch werden de kroonprinses en de prins ontvangen in het Moderna museum in Malmö. Daar leerden ze wat het museum tijdens de beperkende coronamaatregelen deed om het publiek te bereiken. Het kroonprinselijk paar werd ook rondgeleid langs de lopende tentoonstelling.

Ook stond er een bezoek op het programma aan de voetbalacademie van Malmö FF. De dag in Malmö werd afgesloten met een bezinningsmoment in de St. Petrikerk. Aan het einde van de dienst staken Victoria en Daniel kaarsen aan voor de slachtoffers van de pandemie.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--