Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Victoria hoopt haar petekind gauw te kunnen zien

21 januari 2022 · Leestijd 2 min

In Noorwegen wappert de vlag voor prinses Ingrid Alexandra, maar ook in buurland Zweden staat men stil bij de verjaardag van de Noorse prinses. Het Zweedse koningshuis feliciteert de jarige en laat weten dat kroonprinses Victoria, peettante van Ingrid Alexandra, bij de verjaardag zou zijn. Maar wegens het coronavirus zijn de festiviteiten uitgesteld.

"De kroonprinses heeft vandaag haar peetdochter gefeliciteerd met de hoop elkaar weer te zien wanneer de ceremonie kan plaatsvinden", deelt het Zweedse koningshuis vrijdag op Instagram.

Bij het bericht deelt het Zweedse hof een foto van Ingrid Alexandra met haar zes peetouders. De foto met koning Felipe van Spanje, kroonprinses Victoria van Zweden, kroonprins Frederik van Denemarken, de Noorse koning Harald, prinses Märtha Louise en Marit Tjessem (oma) werd gemaakt op de dag van Ingrid Alexandra's confirmatie in 2019.

De band tussen het Zweedse en Noorse koningshuis is goed. De beide kroonprinselijk gezinnen kunnen het uitstekend vinden met elkaar. Zo deelde het Zweedse hof afgelopen september nog een leuk kiekje van een gezamenlijk weekend op het eiland Gotland. En ook bij winterse sportwedstrijden zitten de bevriende royals weleens samen op de tribune.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--