Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Victoria terug van bezoek aan het noorden van het land

3 september 2021 · Leestijd 2 min

Kroonprinses Victoria is weer thuis na haar bezoek aan Västerbottens Län. De Zweedse royal maakte de reis naar de in het noorden van het land gelegen provincie alleen. Victoria zou de bezoeken samen met haar man prins Daniel afleggen, maar die werd begin deze week verkouden.

Donderdag was Victoria in de steden Umeå en Skellefteå. Daar sprak ze met bestuurders, ondernemers en burgers over de impact van de coronapandemie. In Umeå bezocht ze de stadsmissie, een landelijk opererende organisatie die mensen in nood op allerlei manieren bijstaat. Bijvoorbeeld door het uitdelen van voedselpakketten of het verlenen van sociale bijstand. Daarna sprak ze met medici over hun ervaringen tijdens de coronacrisis. Op een middelbare school vertelden leerlingen hoe zij de pandemie ervaren en hoe het was om online-onderwijs te moeten volgen.

Het bezoek aan Skellefteå stond in het teken van de Sami, een minderheidsgroep die in Zweden, Noorwegen en Finland leeft. Victoria bracht een bezoek aan Sara kulturhus waar ze informatie kreeg over allerlei culturele uitingen van de Sami. Ook werd er gesproken over hoe het theater omging met de beperkende maatregelen vanwege de coronapandemie. De dag werd afgesloten met een optreden van een verhalenverteller.

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Woensdag was Victoria in Lycksele, die plaats ligt ook in Västerbotten Län. Daar bezocht ze de opening van het Zweedse Samiparlement. Het was de bedoeling dat prins Daniel mee zou gaan naar Västerbotten. Vanwege zijn lichte verkoudheid bleef hij voor de zekerheid thuis, meldt de krant Expressen. Die wist ook te melden dat prinses Estelle en prins Oscar, de kinderen van Victoria en Daniel ook verkouden waren.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--