Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Edwin de Roy van Zuydewijn uit opnieuw onvrede over koningshuis

27 oktober 2023 · Leestijd 2 min

Edwin de Roy van Zuydewijn, de ex-partner van prinses Margarita, heeft opnieuw van zich laten horen. Dit keer uit hij zijn onvrede over het koningshuis in een interview op YouTube, gemaakt door Kip Media.

In het interview - dat een klein half uurtje duurt - komen verschillende onderwerpen ter sprake, waaronder het nieuws over de onlangs gevonden NSDAP-lidmaatschapskaart van prins Bernhard. De manier waarop koning Willem-Alexander (door Edwin in het interview 'Alex' genoemd) hierop heeft gereageerd vindt De Roy van Zuydewijn erg kwalijk, omdat de koning niet wilde ingaan op de vraag hoe lang hij al van het bestaan van de lidmaatschapskaart wist. Ook de toekomst van de monarchie wordt besproken.

Op zoek naar eerherstel

Daarnaast vertelt De Roy van Zuydewijn over de periode waarin hij én zijn familie gevolgd werden door de Nederlandse Inlichtingendienst voor het onderzoek over de 'affaire Margarita'. "Niet iedereen heeft op het netvlies staan - en ook jongere generaties niet - hoe ik verketterd ben en hoe ik gelijk had."

De Roy van Zuydewijn geeft in het interview aan dat hij na al die jaren nog steeds blijft werken aan zijn eerherstel en zich op dit moment erg sterk voelt. "Ik krijg zelfs complimenten van mensen die mij zomaar op straat aanspreken en dat is hartverwarmend." 

Het hele interview bekijken? Dat kan in de video hieronder.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--