Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Even binnenkijken in Paleis Noordeinde

27 juli 2018 · Leestijd 2 min

Paleis Noordeinde en het Koninklijk Staldepartement zijn deze zomer voor de derde keer een aantal dagen te bezichtigen voor publiek. Het werkpaleis van koning Willem-Alexander opent zaterdag haar deuren. Blauw Bloed mocht deze week al een kijkje nemen!

Laura Smeets, coördinator van de openstelling van het paleis en de stallen, licht een tipje van de sluier op. Ze laat onder meer zien hoe de tafels in de Marot eetzaal waren gedekt tijdens de laatste uitblinkerslunch op 11 april 2018.

Video: Een kijkje in Paleis Noordeinde

servies_compleet.jpg

In de Grote Balzaal wordt een deel van de grote tafel tentoongesteld, zoals die was gedekt voor het diner tijdens het officiële bezoek van koning Abdullah en koningin Rania van Jordanië op 20 maart 2018. Hierbij wordt onder meer gebruik gemaakt van het Delfsblauwe servies 'Blossom Panache'.

Kijkje in de stallen

In de Koninklijke Stallen kunnen bezoekers dit jaar ook een aantal koninklijke auto's zien, waaronder de voor staatsbezoeken gebruikte verlengde limousine van de Koning (AA-93) en zijn voor 'dagelijks' gebruik ingezette Audi (AA-86). Daarnaast zijn er meerdere historische voertuigen te bekijken, de paarden en diverse rijtuigen, waaronder de Glazen Koets.

De 10.000 toegangskaarten voor Paleis Noordeinde waren eind juni binnen één dag uitverkocht. Alleen voor de Koninklijke Stallen die vanaf 1 augustus negen keer een middag open gaan, zijn nog kaarten beschikbaar.

Zin in een leuk uitje? Kijk voor meer informatie en het bestellen van toegangskaarten op: https://tickets.paleis-noordeinde.nl/

Bron: RVD / ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--