Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Máxima bij vrijwilligersdag Stichting 113 Zelfmoordpreventie

2 november 2018 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima was vrijdag in Amsterdam aanwezig bij de vrijwilligersdag van Stichting 113 Zelfmoordpreventie. De landelijke hulporganisatie biedt mensen die het leven niet meer zien zitten een luisterend oor. Een confronterend bezoek voor de koningin, die een aantal maanden geleden haar jongste zus Inés verloor aan zelfdoding.

Tijdens de vrijwilligersdag sprak Máxima met vrijwilligers, medewerkers en trainers over hun werk. Ook bezocht ze het callcenter waar vrijwilligers en stagiairs de telefoon- en chatgesprekken voeren.

App

Ook werd de ‘113 Vraag Maar’ app gelanceerd. De app leert naasten en betrokkenen op een eenvoudige manier hoe je een gesprek kunt voeren met iemand die aan zelfmoord denkt.

Hulplijn

Bij de hulplijn kunnen mensen met gedachten aan zelfmoord anoniem praten of chatten met geschoolde vrijwilligers en stagiairs. De organisatie biedt naast de hulplijn kosteloos anoniem therapie en doet wetenschappelijk onderzoek. Ook werkt zij samen met maatschappelijke organisaties en geeft zij scholing aan professionals. In Nederland sterven gemiddeld vijf mensen per dag aan zelfmoord. Jaarlijks voert de hulplijn meer dan 50.000 telefoon- en chatgesprekken met mensen die hulp nodig hebben.

Heb je zelf vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie 0900-0113

24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--