Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Máxima gaat los op Bløf

20 februari 2019 · Leestijd 2 min

Een muzikaal ochtendje voor koningin Máxima woensdag in Zeeland. In de Lasloods in Vlissingen werd in haar aanwezigheid en die van 550 scholieren het lokale convenant getekend dat er voor moet zorgen dat (bijna) alle Zeeuwse basisschooljeugd structureel muziekonderwijs krijgt. De koningin werd er getrakteerd op een optreden van de Zeeuwse band Bløf, en dat viel in de smaak.

Koningin Máxima had het uitstekend naar haar zin. "Een concert van Bløf op de vroege ochtend, wie heeft dat nu?", vertelde ze na afloop over de bijzondere morgen in het zonnige Zeeland. Bløf zorgde voor de passende muzikale omlijsting bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst, en de jeugd deed eigenlijk de rest. Er werd gejoeld, geswingd en luidkeels meegezongen en ook Máxima, aanwezig als erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas, liet zich niet onbetuigd.

De vraag waarom alle kinderen, niet alleen in Zeeland maar in heel Nederland kennis moeten maken met muziek, was makkelijk te beantwoorden. "Omdat iedereen er beter van wordt", aldus Máxima. Ze verheugde zich nu al op de volgende plaatsen waar een convenant wordt gesloten om het muziekonderwijs te verankeren. "Het moet duurzaam zijn", zei ze tijdens een aansluitende discussiebijeenkomst, waar dat als onderwerp op de agenda stond.

Verrassing

Máxima bracht woensdag in Middelburg ook een verrassingsbezoek aan Stichting Mentorschap Zeeland en het Zeeuws Heldenfonds (bekijk de foto's hier). De koningin was er in haar hoedanigheid als beschermvrouwe van het Oranje Fonds. Het werkbezoek vond plaats bij Zorginstelling Arduin. Daar vertelden vrijwilligers aan de koningin over hun mentorschap. Ze werken voor mensen met bijvoorbeeld dementie, een verstandelijke handicap, een psychiatrische ziekte of mensen die in coma liggen. Als mentor nemen ze beslissingen op het gebied van verzorging, verpleging en begeleiding als er geen familie is die daarvoor kan zorgen.

Een uitgebreid verslag van het swingende bezoek van Máxima aan Vlissingen ziet u aanstaande zaterdag om 19.20 uur op NPO2.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--