Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Prinses Viktória houdt restjesavonden tegen voedselverspilling

16 november 2018 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prinses Viktória sprak donderdag in Den Haag in haar functie als beschermvrouwe van Save the Children bij het zogenoemde 'Nutrition Dinner'. Viktória, de echtgenote van prins Jaime de Bourbon de Parme, stipte het onderwerp van ondervoeding en het terugdringen van voedselverspilling aan.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Tegen de verslaggever van Blauw Bloed vertelde de prinses dat ze erg bewust omgaat met voedsel. Ze probeert dan ook zo min mogelijk te verspillen. Zo houdt ze restjesavonden en ze kijkt in de ijskast wat er nog voorhanden is voor ze naar de winkel gaat. De kinderen vinden die restjesavonden ook hartstikke leuk, maar komen soms wel met vreemde combinaties. "Ik had laatst bedacht om een soort van tortilla-avond te organiseren en toen kwam mijn dochter met het idee om daar jam en worst op te smeren", vertelt Viktória lachend.

Ondervoeding

"Voedsel is meer dan een basisbehoefte”, aldus prinses Viktória. "Het is een krachtig middel in het doorbreken van de cirkel van armoede. Het bevordert stabiliteit en economische groei." Momenteel hebben wereldwijd 821 miljoen mensen te weinig te eten - dat zijn één op de negen mensen - en vooral voor kinderen heeft dat desastreuze gevolgen. Chronisch ondervoede kinderen zijn vatbaarder voor ziektes, presteren slechter op school en komen later terecht in slechter betaald werk.

Lees verder onder de video.

Genève

Voor het werk van prins Jaime verhuisde het gezin afgelopen zomer naar Genève. De prins is er aan de slag gegaan voor de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. "Voor mij is het een beetje thuiskomen, want ik ben deels opgegroeid in Zwitserland", vertelde de prinses. Maar ook de kinderen hebben het naar hun zin. "Het is erg fijn om je kinderen in zo'n groene omgeving op te kunnen laten groeien", vervolgt ze.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--