Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Spaanse koning Felipe in de ruimte

10 juni 2020 · Leestijd 2 min

De Spaanse koning Felipe heeft dinsdag gesproken met de Amerikaanse astronaut Chris Cassidy, die momenteel in het internationale ruimtestation ISS verblijft. Het Spaanse koningshuis deelde het videogesprek, dat volledig in het Engels werd gevoerd, op zijn YouTube-kanaal.

"Koning, ik hoor u luid en duidelijk, welkom in het internationale ruimtestation", luidde de begroeting van de astronaut. Het gesprek vond plaats naar aanleiding van het plaatsen van een geavanceerde camera op het ruimtestation. De camera werd ontwikkeld door het Spaanse bedrijf Satlantis.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bekijk hier onder het gesprek! Onder de video is er meer.

"Het is me een genoegen om met je te kunnen praten op dit spannende moment", aldus Felipe. De koning herinnert zich in het gesprek dat hij maar een keer eerder contact heeft gehad met ISS, zo'n 17 jaar geleden. Tijdens het gesprek sprak Felipe zijn lof uit voor de intensieve samenwerking tussen de landen. Volgens Felipe is het een eer dat Spanje deel kon uitmaken van het project.

Aan het einde van het gesprek deelde de koning nog een boodschap voor de bemanning van het ruimtestation. "Groeten aan alle crewmembers, ik wens jullie het beste. Veel succes op jullie missie en hopelijk zijn jullie snel weer thuis."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--