Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Zo komen de mannelijke royals goed voor de dag!

24 oktober 2021 · Leestijd 3 min

Heren opgelet! Stijlmeester Bodo Breg legt ons uit hoe de mannelijke royals goed voor de dag komen.

Carl_Philip_Sofia_Victoria_Daniel.jpg

We beginnen bij de basis: het pak! Een maatpak haalt het beste in een man naar boven, aldus onze stijlmeester. Hij ziet grofweg twee soorten maatwerk. De eerste is Italiaans maatwerk. De zachtere belijningen ziet Bodo veel terugkomen bij de "jongere garde die voor een slanker cut to the bone silhouette kiezen”. Zoals prins Bernhard of de Zweedse Carl Philip.

Prins_Charles_brits_pak.jpg

Naast Italiaanse heb je ook de Britse stijl als het gaat om maatwerk. Bodo merkt op: "dat is heel degelijk en gedegen maar er zit zoveel ambacht in.” Daarbij denkt hij onmiddelijk aan prins Charles.

Willem-Alexander draagt tijdens een bezoek aan het Oranjefonds een das met stokpaardjes. Het Oranjefonds wil graag mensen verbinden, net als de koning. Dat is één van de koning zijn...stokpaardjes.
Willem-Alexander draagt tijdens een bezoek aan het Oranjefonds een das met stokpaardjes. Het Oranjefonds wil graag mensen verbinden, net als de koning. Dat is één van de koning zijn...stokpaardjes.

“Door maatwerk ontstaat er een sublieme basis waarin details beter tot hun recht komen”, vertelt Bodo. Denk daarbij aan Willem-Alexander. Hij is een liefhebber van Hermès-dassen die veelal een klein printje hebben. Door die subtiele prints lijken de dassen op afstand egaal van kleur, maar van dichtbij is de print goed te zien. Vaak verwijst de print naar het bezoek dat de koning brengt. Bodo is er in ieder geval fan van want “die gelaagdheid vind ik zelf altijd heel interessant”, vertelt hij.

pochetten_op_een_rij.jpg

Vroeger sprak men van een lefdoekje in plaats van een pochet. Je moest een beetje lef hebben om zoiets te dragen. Carl Philip draagt hem vaak op de meest simpele manier: the presidential, ofwel een klein streepje. Bij Willem-Alexander zien we vaak één punt uit z'n borstzak steken. Ook kan je nog kiezen voor twee, drie of zelfs vier punten. Het laatse heet dan ook heel toepasselijk een kroon.

De morning suit van Charles (vlnr) op de Royal Ascot, een tuinfeest op Buckingham Palace en de bruiloft van Harry en Meghan.
De morning suit van Charles (vlnr) op de Royal Ascot, een tuinfeest op Buckingham Palace en de bruiloft van Harry en Meghan.

Volgens Bode hoef maatwerk niet alleen maar decadent te zijn. "Je kan het ook laten zien als het meest duurzame dat er is." Zo heeft de Britse Charles al sinds 1990 dezelfde zogeheten morning suit. Elk jaar tijdens de Royal Ascot haalt de kroonprins 'm weer uit de kast.

Jasje_van_weleer.jpg

Zelfs wanneer Charles een uitgebreide fotoshoot heeft voor het glamoureuze Vogue, shopt hij geen nieuwe garderobe bijelkaar. Sterker nog! Het jasje dat hij kiest heeft al 30 jaar lang. De prins laat het jasje repareren als het stuk is en vermaken als het niet meer goed zit en “dat is voor mij een teken van waar blauw bloed”, sluit Bodo af.

Nog meer mannenmode? Lees dan hier door!

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--