Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Zo zag Máxima's eerste dag in Jordanië eruit

11 februari 2019 · Leestijd 2 min

Een dag met veel ontmoetingen in en rond Amman betekende maandag nogal wat kopjes sterke Arabische koffie voor koningin Máxima. "Ik heb er geloof ik wel acht gehad", zei ze toen de gastvrouw in een guesthouse in het Jordaanse Salt haar nog eens wilde inschenken.

Met een pen en een notitieboek in de aanslag luisterde Máxima op haar eerste werkdag aandachtig en kritisch naar alle verhalen tijdens haar veldbezoek. Ze sprak onder anderen met cliënten van Microfund for Women over hun ervaringen met 'mobiele portemonnees'. Ook ging ze op bezoek bij Syrische vluchtelingen die financiële steun ontvangen via de UNHCR.

Lees verder onder de foto's.

De indrukken en ervaringen die ze in haar rol als speciaal pleitbezorger van de Verenigde Naties heeft opgedaan, moeten worden omgezet in advies aan de Jordaanse regering. Máxima heeft genoeg gehoord en gezien dat aandacht verdient, wil Jordanië de hele bevolking daadwerkelijk beter toegang geven tot financiële diensten.

Met dat doel voor ogen is de koningin namelijk uitgenodigd om te kijken naar de bestaande nationale strategie, naar verschillende projecten voor met name vrouwen, jongeren en de miljoenen vluchtelingen in het koninkrijk.

Een uitgebreid verslag van het werkbezoek van koningin Máxima zie je zaterdag in Blauw Bloed om 19:20 uur op NPO2.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--