Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vliegtuig van de koning te koop

20 februari 2020 · Leestijd 2 min

Ja, u leest het goed! Het vliegtuig van koning Willem-Alexander is te koop. Het recent gelanceerde toestel gaat nu alweer de verkoop in. Niet de échte natuurlijk, maar een uniek schaalmodel van het regeringsvliegtuig.

Modelvliegtuigmerk Herpa Wings lanceert begin maart het regeringstoestel als model. Het gaat om een schaalmodel van 1:500 dat volgens de uitgever snel uitverkocht kan zijn. Op websites waar modelvliegtuigen te koop zijn, wordt het schaalmodel nu al aangeboden voor de vroege vogels. 

Regeringsvliegtuig op de markt

Afgelopen zomer landde het échte vliegtuig - een Boeing Business Jet - in Nederland om vervolgens door KLM verbouwd te worden tot regeringsvliegtuig. 

Het toestel kreeg de naam PH-GOV. Dit staat voor Plane Holland - Government, omdat het vliegtuig grotendeels door de regering gebruikt wordt. Het vliegtuig is beter en zuiniger voor het milieu dan zijn voorganger de PH-KBX. Zo moest het vorige toestel meerdere keren landen om bijgetankt te worden. Nu hoeft dat niet meer, omdat het vliegtuig over een grotere en zuinigere tank beschikt.

Hollandse knipoog

Voor de aanschaf van het vliegtuig is bewust gekozen voor een rustige en normale uitstraling. Het interieur bevat veel Hollandse details, zo zijn de kussentjes gemaakt door Deborah van de Leijgraaf uit Zuid-Holland. 

Lees verder onder de foto's.

In de luxe stoelen liggen die comfortabele kussens met typische Hollandse symbolen als tulpen, molens en grachtenpandjes. 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--