Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lief! Open monden en dikke knuffels voor prinses Laurentien tijdens Voorleesontbijt

24 januari 2024 · Leestijd 2 min

Vandaag gaan De Nationale Voorleesdagen weer van start en het is inmiddels wel traditie te noemen dat prinses Laurentien van de partij is bij het Nationale Voorleesontbijt. Dit jaar startte ze de dag bij Stichting Kinderopvang Diemen, waar de kinderen aan haar lippen hingen.

De Nationale Voorleesdagen zijn in 2004 gestart om lezen bij kinderen onder de aandacht te brengen. Verschillende bekende Nederlanders, zoals dus prinses Laurentien, maar ook Robert ten Brink en Gerda Havertong, lezen tijdens het Voorleesontbijt uit het Prentenboek van het Jaar. 

Luisteren met open mond

Prinses Laurentien was vandaag te gast bij een kinderopvang in Diemen, waar de kinderen haar vol verwachting opwachtten met speciale Voorleesweek-kroontjes op hun hoofd. Prinses Laurentien droeg voor de gelegenheid een zwierige jurk met print. Het boek waaruit ze voorlas is het prentenboek 'Help! Een verrassing!' van Miriam Bos. En dat dat boek in de smaak viel bij de kinderen in Diemen is duidelijk, er werd aandachtig en met open mond geluisterd naar Laurentien. Kijk maar naar de leuke beelden hieronder. 

Lees verder onder de foto.  

Laurentien voorleesontbijt
Een dikke knuffel voor prinses Laurentien tijdens het Nationale Voorleesontbijt 2024.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ski-blessure

Prinses Laurentien verscheen overigens niet helemaal ongeschonden bij het Nationale Voorleesontbijt. Om haar duim was een donkerblauwe brace te zien. Laurentien heeft een gebroken duim over gehouden aan een ski-vakantie, vertelde ze aan de aanwezige media.

Laurentien en lezen

Prinses Laurentien zet zich al jaren in voor de bevordering van geletterdheid in Nederland en heeft zelfs een stichting opgezet om laaggeletterdheid in de maatschappij te verminderen. Meer daarover kun je lezen in dit artikel.

De Nationale Voorleesweek duurt nog tot 3 februari. 

Foto: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--