Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Waar is koningin Suthida?

9 februari 2021 · Leestijd 2 min

De Thaise koningin Suthida (42) is spoorloos. De echtgenote van koning Vajiralongkorn is sinds 28 december niet meer in het openbaar gezien. Maandag zou ze haar man vertegenwoordigen bij een begrafenisplechtigheid voor een in december overleden vooraanstaande abt en boeddhistische patriarch. In plaats van de koningin verscheen echter de koninklijke 'bijvrouw' Sineenat (36). Het paleis gaf geen uitleg.

'Waar is koningin Suthida?' is een vraag die al enige tijd de ronde doet. Zondagavond verscheen ze kort in het koninklijk journaal op de Thaise televisie, maar het bleek te gaan om opnamen die halverwege december waren gemaakt. Waarnemers zien een felle interne strijd tussen de koningin en de 'nobele gezellin' om de gunsten van de als wispelturig bekendstaande Vajiralongkorn.

Die vertoonde zich de laatste tijd steeds vaker met Sineenat, in Thailand beter bekend als 'Koi'. Zondag verspreidde het hof een stichtend bedoelde tekening die de koning had gemaakt.

Er verdwenen meer vrouwen

Wat meteen opviel dat de prent een verwijzing bevatte naar Koi en niet naar de koning. Maar het feit dat eerder in de officiële agenda was aangekondigd dat de koningin naar de begrafenisplechtigheid zou gaan, gold voor velen als geruststelling dat Suthida niet aan de kant was geschoven.

Ze zou echter niet de eerste echtgenote van Vajiralongkorn zijn die dat is overkomen. Drie vrouwen gingen haar al voor: prinses Soamsawali, Sujarinee Vivacharawongse en Srirasmi Suwadee. Alleen Soamsawali, een nichtje van de koning, verkeert vanwege haar afkomst nog in koninklijke kringen. De tweede vrouw is met vier van haar vijf kinderen in ballingschap gestuurd en de derde zit in een strafkamp. Een lot dat bijvrouw Sineenat ook bijna een jaar trof. Vandaar de zorgen over het lot van Suthida, met wie Vajiralongkorn in mei 2019 huwde.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--