Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wanneer gaan koning Willem-Alexander en koningin Máxima naar Zuid-Afrika?

15 oktober 2023 · Leestijd 2 min

Het staatsbezoek van het Nederlandse koningspaar aan Zuid-Afrika staat voor de deur. We vroegen op Instagram wat jullie nog willen weten over het staatsbezoek. De vraag die het meest voorbijkwam was: wanneer gaan koning Willem-Alexander en koningin Máxima naar Zuid-Afrika? Daar weten we uiteraard het antwoord op.

Het is gelukkig niet lastig om antwoord te geven op de vraag wanneer het koningspaar naar Zuid-Afrika vertrekt. Dinsdag 17 oktober is koningin Máxima nog aan het werk in Rotterdam en koning Willem-Alexander in Nijmegen. Het staatsbezoek aan Zuid-Afrika staat gepland van woensdag 18 oktober tot en met vrijdag 20 oktober. Ook de invulling van de dagen is bekend. Hier vind je meer over het programma van het staatsbezoek aan Zuid-Afrika. Het paar wordt begeleid door demissionair minister van Buitenlandse Zaken Hanke Bruins Slot. 

Hoelang blijven Willem-Alexander en Máxima in Zuid-Afrika?

Er bestaat een kans dat het koninklijk stel langer in het Afrikaanse land blijft om daar vakantie te vieren. Alhoewel dit niet officieel is bevestigd door de Rijksvoorlichtingsdienst, is het wel een mogelijkheid. Het is herfstvakantie voor regio Midden en Zuid én de koninklijke agenda is tot 27 oktober leeg. 

Lees verder onder de foto.

Maxima, Amalia, Willem-Alexander op Bonaire
2023: Prinses Amalia vergezelt haar ouders bij een officieel bezoek aan Bonaire.

Gaan de drie prinsessen mee?

We kregen ook de vraag binnen of de drie prinsessen Amalia, Alexia en Ariane hun ouders vergezellen naar Zuid-Afrika. Dat is vooralsnog niet bekend. Het zou kunnen dat de drie dochters meereizen met hun ouders om daar vakantie te vieren, maar dat is niet bekendgemaakt.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--