Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wat een feest! Royals in kerstig goud, rood en groen!

25 december 2022 · Leestijd 4 min

Het is eerste kerstdag en daar hoort een feestelijk artikel bij! Als je denkt aan de kleuren van kerst, dan zijn dat toch rood, groen en goud! Met rood en goud als een ultieme kleurencombinatie van de versiering in de groene kerstboom. Hoe leuk is het dan wel niet om verschillende royals in die feestelijke kleuren op een rijtje te zetten?! Ho ho ho, let's go!

Uiteraard komt Máxima in dit lijstje voorbij! Echt waar. Maar we beginnen eerst met 'onze buurvrouw' koningin Mathilde.  

Mathilde
Mathilde Rood Groen Goud

Mathilde droeg in Brussel tijdens een bezoek aan een biologische markt heel toepasselijk groen. In Japan schitterde zij na de inauguratie van de nieuwe keizer tijdens een diner in het goud! Haar rode galajurk trok ze uit de kast voor de 80e verjaardag van koning Harald en koningin Sonja in 2017.

Catherine
Catherine Rood Goud Groen

Deze maand nog trok de prinses van Wales een bijzonder elegante, rode japon uit de kast voor een diner op Buckingham Palace met het corps diplomatique. Bijzonder was de jurk die zij droeg tijdens de uitreiking van de Earthshot Prize in Boston. Het is namelijk geen jurk uit haar eigen garderobe maar ze gehuurd! Hij komt van het Britse platform HURR, waarop Britten kleding, tassen en accessoires kunnen huren. Letterlijk en figuurlijk een groene jurk. Tijdens de première van de laatste James Bond-film pakte de hertogin uit. Als een gouden bond girl verscheen zij op de rode loper in 2021.

Beatrix
Beatrix Goud rood groen

In een spetterende gouden japon zoals Catherine zullen we prinses Beatrix niet zien. Logisch ook, want dat is niet haar stijl. Maar toch! Tijdens de Long Live Arts conferentie in Den Haag in 2015 zagen we de prinses in een gouden tint. Beatrix koos voor groen in 2021 tijdens een bezoek aan de Laurenskerk in Rotterdam. Rood was de kleur -wél heel leuk met een groen mondkapje- tijdens de aftrap van het jaar van de molenaar begin dit jaar.

Victoria
Victoria Goud Groen Rood

Als de Zweedse prinses Victoria uitpakt, dan doet ze dat ook goed. Tijdens de uitreiking van de Nobelprijzen in 2012 koos zij voor een schitterende en fonkelende groene jurk. Tijdens een meerdaags bezoek aan Berlijn in 2011 gaf zij dat bezoek net dat beetje glamour met een gouden top. Elk jaar staan de Nobelprijzen garant voor de meest prachtige gala-uitdossingen van de Zweedse royals. Tijdens een diner ter ere van de uitreiking verscheen Victoria in 2014 in een sierlijke rode prinsessenjurk.

Silvia
Silvia Groen Rood Goud

We blijven nog even in Zweden. Ook Silvia kunnen we in deze drie feestelijke kleuren spotten. Want de koningin ging voor goud in 2014 tijdens een staatsbezoek aan Frankrijk. Toen Nederland op staatsbezoek kwam afgelopen oktober, koos zij voor een groen. in haar rode outfit, helemaal compleet met een rode muts, stak zij goed af tegen de sneeuw en zat ze er waarschijnlijk warmpjes bij.

Letizia
Letizia Goud Rood Groen

Oké, oké...hier moeten we even smokkelen. Mocht jij de Spaanse koningin Letizia óóit in een compleet gouden outfit gezien hebben: laat het ons weten! Maar ze verraste ons in mei van dit jaar toen zij in een elegante zilveren jurk verscheen voor een diner met de emir van Qatar. Want zo 'uitbundig' gekleed zien we haar niet snel. Voor de rode outfit, waar zij er overigens talloze van heeft hangen in de kast, kozen we voor deze leren outfit. Stoer en stijlvol tegelijk. Ze droeg dit tijdens een bezoek aan Frankfurt afgelopen oktober waar zij naar een boekenbeurs gingen. Tijdens een bezoek afgelopen zomer koos de koningin voor een vrolijke en groene jurk.

Máxima
Maxima Goud Rood Groen

We zeiden toch dat onze koningin Máxima voorbij zou komen! In een gouden outfit verscheen de prinses in 2008 voor een feestelijke avond in Carré. Beatrix vierde haar 70e verjaardag! Tijdens een staatsbezoek, inkomend of uitgaand, weet Máxima altijd wanneer ze moet uitpakken. Zo ook in april van dit jaar tijdens een staatsbezoek van Ram Nath Kovind toen zij koos voor een knallende rode jurk. Groen is haar favoriete kleur! Maar niet haar meest gedragen kleur. Toch koos zij tijdens de fotosessie op paleis Noordeinde dit jaar voor een gezellige groene jurk.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--