Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wat?! Valse beelden in documentaire Harry en Meghan?

7 december 2022 · Leestijd 3 min

De eerste beelden van de Netflixdocumentaire over prins Harry en diens vrouw Meghan leiden in het Verenigd Koninkrijk tot kritiek. Volgens verschillende Britse media worden er in de trailers "misleidende" fragmenten gebruikt om aan te tonen dat het echtpaar werd buitengesloten door de koninklijke familie en werd lastiggevallen door de paparazzi.

In de trailers zijn meerdere archiefbeelden te zien van evenementen die volgens Britse verslaggevers niets met het echtpaar te maken hebben. Ook wordt gesuggereerd dat er in een beeld is geknipt waardoor het lijkt alsof Harry en Meghan verder aan de buitenkant stonden tijdens een koninklijk moment, terwijl ze juist dichtbij koningin Elizabeth zouden hebben gestaan.

Een van de beelden die te zien is, is een foto van een groep fotografen. Harry zegt daarna dat hij er "alles aan moest doen om zijn familie te beschermen", doelend op zijn stap terug binnen het koningshuis waarvoor hij de enorme media-aandacht deels verantwoordelijk houdt. Volgens The Sun is de foto van de fotografen echter genomen tijdens een première van Harry Potter in 2011. Op dat moment hadden Harry en Meghan elkaar nog niet eens ontmoet.

Achtervolging

Ook zit er onder meer een achtervolging in de trailer waarin het lijkt alsof de prins en zijn vrouw net zo worden achtervolgd als prinses Diana. Die beelden zijn volgens onder meer Sky News en Metro van realityster Katie Price. Ook een andere achtervolging zou niets met het stel te maken hebben.

Een foto van de balkonscène tijdens Trooping the Colour in 2019, die te zien is op een moment waarbij Harry het heeft over de hiërarchie binnen de koninklijke familie, is volgens The Telegraph geknipt. Op de foto in de trailer lijkt het alsof prins William en prinses Catherine veel dichterbij de Queen staan, terwijl volgens de krant juist Harry en Meghan dichterbij stonden.

niet letterlijk bedoeld

Het team van prins Harry en zijn vrouw Meghan verdedigt de trailer van hun documentaireserie. Die beelden zijn echter "niet letterlijk bedoeld", laten woordvoerders van de Sussexes weten aan The Telegraph. Volgens het team van Harry en Meghan is het gebruik van stockbeeld in trailers een "standaardprocedure" bij het maken van documentaires.

De eerste drie afleveringen van de documentaireserie Harry & Meghan verschijnen donderdag. De laatste drie volgen een week later.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--