Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wil je zien: Máxima en Amalia samen te gast op 'sprookjeshuwelijk'

18 juli 2023 · Leestijd 2 min

Nieuws uit onverwachte hoek! Op sociale media verschenen afgelopen weekend verrassende beelden van koningin Máxima en prinses Amalia. Moeder en dochter waren samen te gast op een bruiloft in Oostenrijk. Wie stapten er in het huwelijksbootje en wat droegen de dames? Wij zoeken het uit!

Vrienden

Dit weekend geven prins Ferdinand zu Schwarzenberg en Marie Friling elkaar het jawoord in het Oostenrijkse Attersee. Ferdinand is de tweede in lijn om zijn oom, de 12e prins van Schwarzenberg, op te volgen. Marie is de dochter van Antoine Friling, een goede vriend van koning Willem-Alexander en peetvader van prinses Ariane. 

Doop prinses Ariane
Prinses Ariane wordt gedoopt op 20 oktober 2007 in de Haagse Kloosterkerk. Op deze foto staat de jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima met haar (peet)ouders. Antoine Friling, vader van de bruid, staat uiterst rechts.

Bekijk hier een aantal foto's van Ferdinand en Marie.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Máxima en Amalia

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Máxima_Amalia_huwelijk_Oostenrijk

Mode

Koningin Máxima en prinses Amalia verschijnen op het huwelijk in bekende galajurken. Beide japonnen zijn ontworpen door Jan Taminiau. De jurk van koningin Máxima debuteert op het huwelijk van haar jongste broer Juan, in 2014. Drie jaar later draagt zij het ontwerp opnieuw, tijdens het staatsbezoek van de Argentijnse president Mauricio Macri aan Nederland. 

Huwelijk_Juan Zorreguieta
Koningin Máxima met haar ouders op het huwelijk van broer Juan en schoonzus Andrea in Wenen. Op de achtergrond prinses Beatrix.
Staatsbezoek_Argentinië_2017
Staatsbanket met de Argentijnse president op het Koninklijk Paleis Amsterdam, maart 2017.

De jurk van prinses Amalia hebben we kort geleden voor het eerst gezien. Begin juni was Amalia samen met haar ouders bij de festiviteiten rondom het huwelijk van de Jordaanse kroonprins Hoessein en Rajwa. Ook toen combineerde zij de rode japon met het zogeheten Pauwenstaart-parure

Amalia_Máxima_Willem-Alexander_Jordanië
Het koningspaar en prinses Amalia in Jordanië.

Beeld: ANP, RVD- Jeroen van der Meyde, 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--