Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Spannend! Koning Willem-Alexander betrokken bij Haagse moord

6 maart 2024 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander is vandaag betrokken geraakt bij een geweldsdelict, maar niet op de manier die je misschien denkt. Tijdens een werkbezoek aan het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag onderzoekt hij namelijk een fictieve moordzaak en gaat langs bij verschillende afdelingen.

Nadat koningin Maxima dinsdag afreisde naar Zuid Limburg voor een werkbezoek aan het industriepark Chemelot, is het vandaag de beurt aan de koning. Hij heeft vandaag een wel heel bijzonder werkbezoek op de agenda staan. De koning begint zijn bezoek namelijk op een fictieve plaats delict van het NFI. Al is Willem-Alexander niet de enige die weleens voor een werkbezoek uit zijn comfort zone gaat, koningin Máxima kan er ook wat van, zo is in dit artikel te lezen.

Plaats delict

In een kleine nagebouwde huiskamer ligt een doodgeschoten man wiens moord de koning moet oplossen. Het NFI heeft er alles aan gedaan om de fictieve moordzaak zo echt mogelijk te laten lijken. Op de muur zitten zelfs bloedspetters, er zijn spullen omgevallen en op de grond ligt een nepvuurwapen. Sporenonderzoekers vertellen de koning onder meer over het DNA-onderzoek dat ter plaatse wordt uitgevoerd wanneer zij worden opgeroepen.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De koning wordt daarna meegenomen naar de Frontdesk, de plek op het NFI waar nieuwe zaken binnenkomen. Willem-Alexander vraagt daar onder andere of dit schietincident "een spoedgeval" zou zijn. Hij krijgt te horen dat dit inderdaad het geval is.

Lees verder onder de foto's.

Koning Willem-Alexander brengt een werkbezoek aan het Nederlands Forensisch Instituut (NFI)
Willem-Alexander vroeg onder meer hoelang dat onderzoek normaal gesproken duurt, maar volgens de onderzoekers is dat lastig in te schatten.
Koning Willem-Alexander onderzoekt fictieve moord bij werkbezoek aan NFI
De koning in gesprek op de afdeling waar het DNA-onderzoek plaatsvindt.

Forensisch onderzoek

Om de fictieve moord op te lossen, gaat koning Willem-Alexander in gesprek met een forensisch patholoog en een sectie-assistent. Vervolgens bezoekt Willem-Alexander de afdelingen waar het DNA-onderzoek en het digitale onderzoek plaatsvinden, bijvoorbeeld naar telefoons. De koning sluit het onderzoek en zijn bezoek af bij de afdeling Chemische en Fysische Sporen, waar hem wordt verteld wat de kogels en de hulzen vertellen over het vuurwapen dat is gebruikt in de fictieve zaak. Of de koning de fictieve dader op het spoor is gekomen, is niet bekend gemaakt.

Koning onderzoekt fictieve moord bij werkbezoek aan NFI
De koning krijgt uitleg over de vuurwapens en hulzen die zijn gebruikt in deze fictieve zaak.
Koning onderzoekt fictieve moord bij werkbezoek aan NFI
De koning kijkt toe bij de afdeling Chemische en Fysische Sporen.

Foto's: ANP / Instagram @hetkoninklijkhuis

Geschreven door

Mitchel van der Hoef

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--