Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5x werkbezoeken van koningin Máxima die nét even anders zijn dan anders

4 september 2023 · Leestijd 4 min

Springen uit een vliegtuig, meevliegen in een helikopter van de luchtmacht of het versnipperen van spijkerbroeken: koningin Máxima heeft het allemaal eens gedaan tijdens een werkbezoek. We zetten hier de vijf meest bijzondere werkbezoeken van onze koningin voor je op een rij.

Vorige week is koningin Máxima na haar vakantie weer aan het werk gegaan. Ze trapte het nieuwe seizoen af met een bezoek aan Rotterdam om daar over het herstel na mentale problemen te praten. Maar soms is een werkbezoek zó on-alledaags dat zelfs koningin Máxima uit haar comfort zone moet. We zetten hier vijf werkbezoeken op een rij die nét even anders zijn dan anders. 

1) Vliegen met een Chinook-helikopter

In maart dit jaar trekt koningin Máxima wel een héle stoere outfit uit de kast voor een net zo stoer werkbezoek. Ze mag namelijk meevliegen met een Chinook-helikopter van de Koninklijke Luchtmacht. Ze doet mee aan een oefening van de Fire Bucket Operation voor het blussen van branden door het Defensie Helikopter Commando (DHC). Een fantastische ervaring, zo zegt ze na afloop. Tom Cruise is er niks bij! 

Lees verder onder de foto. 

Maxima met chinook-helikopter
Maxima vliegt mee met een chinook-helikopter tijdens een ongebruikelijk werkbezoek.

2) Een bezoek aan een futuristisch lab 

Ook voor dit futuristische werkbezoek aan de Technische Universiteit Eindhoven kiest koningin Máxima voor een bijpassende outfit. Dat doet ze niet geheel vrijwillig want voor het lab waar de koningin uitleg krijgt over bepaalde materialen, is een beschermende outfit verplicht. Maar gelukkig is onze koningin de beroerdste niet en trok ze het beschermende pak zo over haar gele outfit heen. En eerlijk gezegd, laat koningin Máxima zelfs een beschermend pak er modieus uitzien. 

Lees verder onder de foto. 

maxima-technische-universiteit-eindhoven
16 februari 2023: koningin Máxima bezoekt Technische Universiteit Eindhoven.

3) Rondje rijden in een vrachtwagen 

We zien koningin Máxima niet vaak achter het stuur, laat staan achter het stuur van een vrachtwagen! Dat doet ze niet voor niets, want het werkbezoek staat in het teken van meer vrouwen in de sector Transport en Logistiek. De koningin kreeg dan ook les van een vrouwelijke instructeur en praatte met vrouwen die op dit moment in de sector werkzaam zijn. Onze koningin doet alvast voor hoe het moet. 

Lees verder onder de foto. 

Maxima_vrachtwagen5.jpg
Juli 2021: Koningin Máxima krijgt tijdens een werkbezoek rijles in een vrachtwagen.

4) Eigen spijkerbroek versnipperen

Koningin Máxima neemt eind 2022 haar eigen spijkerbroeken mee naar een werkbezoek bij het hoofdkantoor van MUD Jeans. Niet om ze te laten maken, maar om ze volledig te verpulveren en te laten recyclen. Een interactief werkbezoek dus voor onze koningin die lustig van het moment gebruik maakte om haar kledingkast eens op te schonen. Handig wanneer je dit met je werk kunt combineren! 

Lees verder onder de foto. 

Maxima-2022-Laren-MUD-JEANS - Bewerkt
November 2022: Koningin Máxima versnippert haar eigen jeans om deze te recyclen.

5) Uit een vliegtuig springen

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben tijdens ons werk nog nooit uit een vliegtuig gesprongen. Voor koningin Máxima is parachutespringen zeker niet aan de orde van de dag, maar in 2022 maakt onze koningin dan toch haar eerste officiële tandemsprong bij haar bezoek aan de Defensie Para School. Grote kans dat ze voor dit werkbezoek haar vaste item even thuis laat. 

Lees verder onder de foto. 

Koningin_Maxima_parachutesprong
2022: koningin Máxima springt uit een vliegtuig tijdens een werkbezoek.

Een spannend bezoek, want voorafgaand aan de sprong zegt Máxima dat ze "geen idee heeft waar ze aan begonnen is". Maar de sprong verloopt gelukkig helemaal volgens plan. Zo zie je maar weer: koningin Máxima is écht van alle markten thuis. 

Lees verder onder de foto. 

maxima-parachutesprong-2022
De opluchting is groot na Máxima's parachutesprong in 2022.

We zijn benieuwd welke bijzondere werkbezoeken ze de komende maanden gaat doen. Wie weet kunnen we er nog wel een paar aan dit rijtje toevoegen. 

Foto's: ANP 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--