Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Willem-Alexander over Songfestival: 'Technisch het neusje van de zalm'

22 april 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend een bezoek gebracht aan Rotterdam Ahoy. Daar wordt momenteel de laatste hand gelegd aan het podium voor het Eurovisie Songfestival, het grootste podium dat ooit in Ahoy heeft gestaan. De koning vertelde aan Blauw Bloed het 'ontzettend indrukwekkend' te vinden wat met het evenement wordt neergezet. "Het is technisch met name het neusje van de zalm."

De koning was vanmorgen zeer onder de indruk van zijn bezoek aan Ahoy, waar de laatste voorbereidingen worden getroffen voor het Songfestival dat er van 18 tot 22 mei plaatsvindt. "Ontzettend indrukwekkend wat hier wordt neergezet. Technisch is het met name het neusje van de zalm. Fantastisch."

De koning kreeg tijdens het bezoek onder meer het mengpaneel te zien dat straks voor alle 39 deelnemende artiesten wordt gebruikt. Nooit eerder stond er in Nederland zo’n groot ‘front of house’ in een concertzaal. Willem-Alexander keek met interesse naar de honderden knoppen waarmee over een paar weken het licht en geluid worden geregeld voor de uitzendingen die over de hele wereld door miljoenen mensen worden bekeken.

Willem-Alexander was niet alleen onder de indruk van de techniek, ook het podium zelf kon op koninklijke goedkeuring rekenen. Het 52 meter brede podium en de daarbij behorende achterwand is deels over de tribunes van Ahoy gebouwd en beslaat ruim de helft van de zaal. "We mogen heel trots op zijn op wat hier allemaal gebeurt", aldus de koning.

Uitnodiging

Het Eurovisie Songfestival vindt voor het eerst in ruim veertig jaar weer plaats in Nederland, nadat Duncan Laurence in 2019 het internationale muziekfestijn won met het nummer Arcade. Ook Willem-Alexander reageerde enthousiast op de winst van Laurence. "Wij zijn trots op Duncan Laurence die Europa met muzikale klasse heeft veroverd, Nederland voor het eerst in 44 jaar weer winst heeft bezorgd en het Songfestival volgend jaar naar Nederland haalt!", twitterde de koning destijds.

Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters ontvingen vorig jaar een uitnodiging om het Eurovisie Songfestival in Rotterdam bij te wonen. Of de organisatie ook dit jaar vijf kaartjes naar Paleis Huis ten Bosch stuurt, of dat ook het koninklijke gezin als gevolg van de coronamaatregelen thuis op de bank moet kijken, is niet bekend.

Tekst: Blauw Bloed/ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--