Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Billenknijpen! Koning Willem-Alexander beleeft spannende dag in Rotterdam

18 maart 2024 · Leestijd 2 min

Rotterdam Ahoy was dit weekend het strijdtoneel van het WK shorttrack. Koning Willem-Alexander zat zondagmiddag in het publiek. Met één keer goud voor de vrouwen relay, vooral veel valpartijen en een enkelbreuk voor topfavoriet Suzanne Schulting, was het billenknijpen geblazen.

Koning Willem-Alexander houdt van sport, en die voorliefde steekt hij niet onder stoelen of banken. Tijdens de Olympische Winterspelen juicht de koning altijd enthousiast mee vanuit het publiek. Afgelopen zondag waren er helaas niet veel momenten om hard te juichen. De schaatsers uit Nederlandse ploeg vielen één voor één neer op de shorttrackbaan. Alleen de relay bij de vrouwen zorgde voor een gouden plak.

Ook leuk om te zien: Oranjes die zélf op het ijs staan.

Lees verder onder de foto's.

wk-shorttrack-wa-3
Koning Willem-Alexander mengt zich in het publiek tijdens het WK shorttrack in Ahoy, Rotterdam.
wk-shorttrack-wa-2
V.l.n.r.: Yara van Kerkhof, Michelle Velzeboer, Suzanne Schulting, Xandra Velzeboer en Selma Poutsma met hun gouden medaille.

Felicitaties vanuit het koninklijk paar

Alhoewel koningin Máxima niet op de tribune zat in Ahoy, lijkt de koningin wel meegekeken te hebben. Het koninklijk paar deelt namelijk via sociale mediakanalen hun felicitaties uit aan het winnende viertal. “Wat een prachtig shorttrackweekend met een heroïsch gevecht in de finale. Het was een strijd tot de laatste ronde, waarop iedereen terecht op het puntje van de stoel zat. Het was fantastisch getuige te mogen zijn van deze race en uiteindelijk de Nederlandse vrouwen goud te zien winnen. We feliciteren Xandra Velzeboer, Selma Poutsma, Yara van Kerkhof en Michelle Velzeboer met deze overwinning.”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP / Instagram @koninklijkhuis

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--