Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sportieve dag in Schotland voor William en Catherine

2 november 2023 · Leestijd 2 min

De Britse William en zijn vrouw Catherine doen donderdag een dagje Schotland. De hertog en hertogin van Rothesay, zoals het stel in Schotland wordt genoemd, laten zich tijdens het bezoek aan het land van hun sportieve kant zien en stappen op de fiets.

William en Catherine genoten de afgelopen tijd van een vakantie met hun drie kinderen, maar sinds deze week zijn ze weer volop aan het werk. Het stel is donderdag in Schotland, waar ze verschillende organisaties bezoeken die zich inzetten voor de mentale gezondheid van jongeren. 

Sportieve ochtend voor William en Catherine 

De royals beginnen de dag in Burghead, waar ze een bezoek brengen aan Outfit Moray. Deze liefdadigheidsinstelling organiseert verschillende buitenactiviteiten voor kinderen en jongeren. Maar de hertog en hertogin van Rothesay zijn er niet alleen om te kijken naar de activiteiten. Ze zetten zelf ook een helm op en springen op een mountainbike voor een kort tochtje over een parcours. 

Lees verder onder de foto's. 

William en Catherine Schotland Burghead
Catherine Schotland sportief
William Schotland

En natuurlijk nemen William en Catherine ook even de tijd om met fans te praten. Zo mag deze gelukkige vrouw op de foto met de hertog. 

Lees verder onder de foto's.

William Schotland fan
Catherine Schotland
Catherine Schotland

In de middag zijn William en Catherine in Inverness. Hier gaan ze langs bij de organisatie DAY1, zij ondersteunen kwetsbare jongeren. 

Jas met 'Schotse' ruit 

Wat betreft kleding gaan de hertog en hertogin voor een matching outfit en dragen ze allebei een legergroene jas. Het jack van Catherine is van Burberry en heeft de herkenbare geruite print van het merk, perfect voor een dag in Schotland. 

Catherine Schotland
In november 2023 is Catherine in Schotland.
William en Catherine Schotland

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--