Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Waarom hebben William en Catherine andere titels in Schotland?

8 juli 2023 · Leestijd 2 min

William en Catherine staan bekend als prins en prinses van Wales, maar ze dragen deze titels niet overal. Het is je deze week bij de kroningsplechtigheid van koning Charles in Schotland misschien opgevallen. William en Catherine hebben in Schotland de titel hertog en hertogin van Rothesay. Waarom is dit?

Toen William en Catherine met elkaar trouwden in 2011, kregen ze van koningin Elizabeth de titel hertog en hertogin van Cambridge. Maar ze kregen ook titels toegekend voor twee andere delen van het Verenigd Koninkrijk. In Schotland werden William en Catherine vanaf dat moment aangeduid als graaf en gravin van Strathearn, en in Noord-Ierland werden ze baron en barones van Carrickferfus. 

Catherine William zingen Schotland

Na het overlijden van koningin Elizabeth, die werd opgevolgd door Charles, kregen William en Catherine de titel prins en prinses van Wales. Bovendien kregen William en Catherine andere (hogere) Schotse titels. William heeft van zijn vader de titel hertog van Rothesay overgenomen; Catherine volgde Camilla op als hertogin van deze Schotse stad. 

Beeld: ANP 

Koning Charles wordt opnieuw gekroond in Schotland, dit moet je over deze ceremonie weten

Lees ook over:

Koning Charles wordt opnieuw gekroond in Schotland, dit moet je over deze ceremonie weten
Catherine en William arriveren bij dankdienst voor Charles in Schotland

Lees ook over:

Catherine en William arriveren bij dankdienst voor Charles in Schotland
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--