Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William en Catherine maken vegetarische burgers in Schotland

2 november 2021 · Leestijd 2 min

Prins William en zijn vrouw Catherine hebben een bezoekje gebracht aan een Schotse scoutingclub tijdens hun verblijf in Glasgow. Daar woonden de twee, die in Schotland zijn vanwege de internationale klimaattop, workshops bij over een duurzame levensstijl.

William en Catherine, de titel graaf en gravin van Strathearn dragen in Schotland, hielpen bij het zelf maken van vegetarische burgers, die daarna klaar waren op om op te eten. Ze hielpen ook met tuinieren en maakten hompjes aarde gevuld met bloemenzaadjes. Deze hompen gooiden ze in het gras, zodat de natuurlijke groei van de planten wordt bevorderd. Ook hielpen ze de padvinders met het repareren van fietsen.

Prins William en Catherine zijn niet de enige leden van de Britse koninklijke familie die naar Glasgow zijn afgereisd. Ook prins Charles en zijn vrouw Camilla zijn aanwezig bij de klimaattop. De oudste zoon van koningin Elizabeth hield een toespraak bij de openingsceremonie van de COP26 waarin hij nogmaals hamerde op internationale samenwerking in de strijd tegen klimaatverandering. "Elke leider die met dergelijke levensbedreigende uitdagingen te maken heeft gehad, weet dat de kosten van nietsdoen veel hoger zijn dan de kosten van preventie", aldus Charles.

Bron: ANP

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--