Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William en Catherine racen tegen elkaar in zeilwagens

26 mei 2021 · Leestijd 2 min

Prins William en zijn vrouw Catherine zijn hun dag begonnen met een wedstrijd. De hertog en hertogin van Cambridge hebben in een zeilwagen tegen elkaar geracet op het strand van de Schotse plaats St. Andrews, waar ook de universiteit zit waar de twee elkaar twintig jaar geleden hebben ontmoet.

William wilde zijn echtgenote graag verslaan en vroeg om tips om sneller te kunnen gaan in het kleine karretje met daarop een groot zeil. Juichend snelde de prins uiteindelijk weg. "Ik ga je pakken", zei Catherine terwijl ze lachend achter hem kwam aanrijden. William kreeg zijn zin en won de wedstrijd.

De race woensdag werd georganiseerd door Fife Young Carers, een lokale stichting die zich inzet voor de mentale en fysieke gezondheid van jonge zorgmedewerkers. Dat doet de organisatie onder meer met workshops en buitenactiviteiten, zoals races over het strand in zeilwagens.

William en Catherine zijn op rondreis door Schotland en bezoeken meerdere plaatsen en organisaties. Donderdag is hun laatste dag.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--