Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William moet bij nieuwe schepen aan Philip denken

30 juni 2021 · Leestijd 2 min

De in april overleden prins Philip dook op in de gedachten van zijn kleinzoon William toen hij dinsdag een scheepswerf bezocht in het Schotse Govan. De hertog van Cambridge, die in Schotland de titel graaf van Strathearn voert, zag met eigen ogen hoe er werd gebouwd aan de nieuwste fregatten van de Britse marine.

"Toen ik rondkeek, dacht ik aan mijn grootvader, de hertog van Edinburgh", schrijft William op Instagram. "Hij zou gefascineerd en zeer enthousiast zijn geweest over de vooruitgang in vaardigheden en technologie en hoe deze in de praktijk zouden worden gebracht."

De prins is blij dat de koninklijke familie nog voor jaren aan de nieuwe schepen zal zijn verbonden, zeker nu Williams vrouw Catherine als beschermvrouw van een van de fregatten zal opereren. Koningin Elizabeth heeft die benoeming goedgekeurd. "Ik weet zeker dat Catherine straks met veel plezier bij de naamgevingsceremonie aanwezig is."

Het bezoek aan Govan maakte onderdeel uit van de vierdaagse Schotse tour van koningin Elizabeth, William en prinses Anne. De hertog van Cambridge reisde twee dagen mee.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--