Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William start Schotlandtour op voetbalveld

22 mei 2021 · Leestijd 2 min

Prins William heeft de koninklijke tour door Schotland afgetrapt op het voetbalveld. De hertog van Cambridge deed mee aan een potje voetbal van de Schotse voetbalclub The Spartans FC in Edinburgh.

Ook sprak William met diverse vrijwilligers van de voetbalclub van de hoofdstad van Schotland. De vrijwilligers hebben zich tijdens de coronapandemie onder andere ingezet voor het bezorgen van voedselpaketten aan buurtbewoners. 

De oudste zoon van prins Charles reist een week lang door Schotland. Hij werd voor zijn bezoek verwelkomd bij Holyroodhouse in Edinburg. Op maandag voegt zijn vrouw Catherine zich bij hem en bezoeken ze samen onder meer naar Orkney en Fife. De twee gaan ook langs St Andrews University, de plek waar ze elkaar voor het eerst hebben ontmoet. Daar studeerden William en Catherine en woonden ze, voordat ze een koppel werden, samen als goede vrienden.

Prins William heeft goede woorden over voor de lokale voetbalgemeenschap. Volgens de prins is voetbal erg nuttig om het gesprek over mentale gezondheid aan te jagen, en daarin is Schotland goed op weg.

"De Schotse voetbalgemeenschap heeft de afgelopen twee dagen laten zien dat er hard wordt gewerkt om een omgeving te creëren die mensen aanmoedigt om openlijk over hun mentale gezondheid te praten", aldus de prins.

De prins feliciteerde ook voetbalclub St. Johnstone met het winnen van de Schotse beker. De club was zaterdag in de finale met 1-0 te sterk voor Hibernian. "Het was een geweldige wedstrijd!"

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--