Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Win kaartjes voor de tentoonstelling 'Zeister zilver voor drie vorstinnen'

16 december 2023 · Leestijd 2 min

In onze adventskalender geven we elke week een cadeautje weg, maar vandaag doen we er nog een schepje bovenop. We geven namelijk kaartjes weg voor de tentoonstelling 'Zeister zilver voor drie vorstinnen'. Een tentoonstelling in Slot Zeist waar je het zilver van drie vorstinnen in het echt kunt bewonderen. Nieuwsgierig hoe je de kaartjes kunt winnen? Lees dan snel verder.

Slot Zeist heeft haar deuren geopend voor een tentoonstelling met geen gouden, maar een zilveren randje. Je kunt daar namelijk het zilver bewonderen dat speciaal voor drie vorstinnen is gemaakt. De tentoonstelling is er niet voor niets in 2023, want het is dit jaar precies 125 jaar geleden dat koningin Wilhelmina de troon besteeg; het is 75 jaar geleden dat Juliana koningin werd én het is precies 10 jaar geleden dat Beatrix afstand deed van de troon. Je ziet in Slot Zeist onder andere delen van het zilveren servies dat prinses Beatrix en prins Claus als cadeau kregen voor hun huwelijk in 1966.

Lees verder onder de foto.

Beatrix Claus
In de Leuvenzaal van paleis Soestdijk ontvangen prinses Beatrix en Claus mensen die hen geschenken komen aanbieden.

Een leuk uitje voor in de kerstvakantie

De kerstvakantie is de uitgelezen kans om er met zijn tweeën op uit te gaan. Heb je een voorliefde voor het koningshuis en ben je nog op zoek naar een leuk museum waar je op de koude winterdagen naartoe kunt? Dan is deze tentoonstelling in Slot Zeist echt iets voor jou. En het leuke is, we geven drie keer kaartjes weg voor een duo. Je kunt dus ook nog eens iemand meenemen naar dit museum of misschien geef je het wel als kerstcadeau! 

Heb je nog tijd over in de kerstvakantie? Deze andere musea zijn óók de moeite waard.

Win: 3x duo-kaartjes voor 'Zeister zilver voor drie vorstinnen'

Weet jij het antwoord op onderstaande vraag? Dan maak je kans op de gratis kaartjes. Mail het antwoord vóór 22 december naar: cultuur@slotzeist.nl

De vraag luidt: Ter ere van welke plechtigheid is de 1000 gulden beker gemaakt?

Foto's: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--