Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zara Tindall en Peter Phillips: twee handen op één buik

12 mei 2024 · Leestijd 4 min

Peter Phillips en Zara Tindall zijn waarschijnlijk niet de eerste personen die in je opkomen als je aan de Britse koninklijke familie denkt. De oudste kleinkinderen van koningin Elizabeth II staan niet alleen lager in de lijst van troonopvolging, ze hebben ook geen koninklijke titels. Waarom zijn de twee eigenlijk zo close met elkaar?

Hoewel Peter en Zara elk op hun eigen manier bekend zijn geworden is één ding nooit veranderd: samen zijn ze twee handen op één buik. Van het delen van veel gemeenschappelijke interesses tot het leven als buren, er zijn ontzettend veel overeenkomsten tussen de twee. Hieronder lees je vijf kenmerken die de broeder-zusterliefde van de twee weerspiegelt.

#1 Passie voor paardrijden

Als kinderen van prinses Anna groeien Peter en Zara Phillips op Gatcombe Park. Naast dat ze hier wonen is het landgoed ook de locatie van het Festival of British Eventing, een jaarlijks paardensportevenement dat veel atleten en toeschouwers aantrekt. Op jonge leeftijd ervaarden Peter en Zara de paardensport zo van dichtbij, en het duurde niet lang voor de twee zich tot de sport aangetrokken voelden. "Ik zat op een pony voor ik me echt kon herinneren", vertelt Peter Phillips aan ABC News in 2014. De rijvaardigheden van Zara Tindall brengen haar in 2012 zelfs naar de Olympische Spelen, waar ze een zilveren medaille wint.

Lees verder onder de foto.

Zara Tindall Olympische Spelen
Zara Tindall zwaait naar het publiek na het dressuuronderdeel op de Olympische Spelen in 2012.

#2 Leunen op elkaar

Na een turbulent huwelijk kondigen prinses Anne en Mark Phillips in 1989 hun scheiding aan, die drie jaren later wordt afgerond. Hoewel de scheiding van hun ouders een verdrietige periode was voor Zara en Phillip, die toen 8 en 11 jaar oud waren, hield hun onderlinge band hen staande in deze tijd. "Ik kan het me niet herinneren als een pijnlijke tijd. Ik had Peter", herinnert Zara Tindall zich.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

#3 Gevoel voor smaak

Wat het koningshuis betreft, houden Peter Phillips en Zara Tindall zich relatief op de achtergrond. Maar als het op mode aankomt, weten broer en zus precies hoe zij de show moeten stelen. Als kleine kinderen droegen Tindall en Phillips vaak op elkaar afgestemde outfits - waaronder een schattige trui met kilt die ze droegen tijdens een bezoek aan Schotland in 1985. Als volwassenen blijven ze stralen met hun voortreffelijke 'broer-zusstijl'.

Lees verder onder de foto.

Peter Phillips en Zara Tindall samen met prins Harry en hertogin Meghan in 2022
Peter Phillips en Zara Tindall samen met prins Harry en hertogin Meghan in 2022.

#4 Beroepskeuze

Aangezien Peter Phillips en Zara Tindall geen koninklijke titels dragen, hebben zij niet dezelfde verplichtingen als een aantal van hun familieleden. Zodoende hebben de broer en zus de vrijheid gehad om hun carrièrekeuze te bepalen. Ze bleven daarentegen altijd dicht bij elkaar door beiden te gaan studeren op Exeter University en opvallend genoeg daar ook nog eens allebei een sportgerelateerde studie te volgen. Zara Tindall heeft een diploma in paardenfysiotherapie en werkt samen met verschillende atletieksponsors, waaronder Rolex en Land Rover. Peter Phillips studeerde op zijn beurt sportwetenschappen en heeft successen geboekt bij bedrijven als Jaguar en het Williams F1 Team.

Lees verder onder de foto.

Peter Phillips tijdens de Grand Prix van China op 26 september 2004 voor het Williams F1 Team.
Peter Phillips tijdens de Grand Prix van China op 26 september 2004 voor het Williams F1 Team.

#5 Buurman en buurvrouw

Peter Phillips en Zara Tindall zijn altijd dichtbij elkaar. Niet alleen zijn ze naar dezelfde universiteit gegaan en hebben ze een soortgelijke studie gevolgd, maar ze hebben zich allebei ook in hun ouderlijk huis in Gatcombe Park gevestigd. "Zara en ik wonen slechts 200 meter van elkaar", vertelt Peter Phillips in een interview met The Sunday Times. Ook op volwassen leeftijd laten ze elkaar dus niet los.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP / Instagram @europeroyals @thewindsorsfamily

Geschreven door

Mitchel van der Hoef

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--